"Daruiesti si castigi": A cucerit lumea cu talentul ei, dar se zbate intr-o saracie lucie


Ultimul update: Duminica 23 Decembrie 2012 00:01
Data publicarii: Joi 20 Decembrie 2012 18:19
Categorie: Stiri Sociale
Daruiesti si castigi

Diana Urcan, o fetita de 13 ani din Turda, judetul Cluj, a cucerit peste 70 de medalii la karate, este multipla campioana europeana si nationala, dar se zbate intr-o saracie lucie.

A demonstrat insa ca nimic nu e imposibil, daca iti doresti cu adevarat. A facut performanta intr-un sport extrem de dur, in conditiile in care nu avea intotdeauna ceva consistent de mancare.

Locuieste intr-un apartament de patru camere, impreuna cu alte 12 rude: parinti, frati, matusi, veri. Si de multe ori parintii au insistat sa se lase de acest sport, pentru ca nu mai aveau bani sa o trimita la competitii, dar ea a continuat, cu orice pret, pentru ca nu a vrut ca visul ei de campioana sa se naruiasca.

Cand o intalnim pe Diana, stiind ca este campioana la karate, suntem uimiti de fragilitatea si delicatetea ei. O copila vesela, cu ochi albastri si par auriu, care ne arata cu mandrie medaliile si cupele din singura camera a familiei sale.

Diana si-a impus sa plece de la fiecare competitie cu aurul in maini. Acasa, insa, traieste o drama, zi de zi.

Mama ei a lucrat la fabrica Nokia de la Jucu, dar de cand s-a inchis, in martie, nu si-a mai gasit de lucru. Tatal castiga doar 900 de lei, asa ca fiecare concurs inseamna, pentru parinti, noi datorii.

Diana s-a apucat de karate cu seriozitate si determinare, inca din clasa intai. De multe ori pleca la competitii fara nici un leu in buzunar, doar cu echipamentul si cu sandvisul de acasa. Si castiga! Iar la antrenamente, daca greseste, o ia de la capat de fiecare data. Pana reuseste!

Este multicampioana nationala, in 2009 a castigat Europenele, iar anul trecut a iesit vicecampioana europeana.

La scoala, alaturi de colegele ei, pare fragila si delicata. Profesorii spun ca pasiunea pentru arte martiale i-a format caracterul puternic si firea disciplinata.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO