Dan Pătatu, ucis în apartamentul din Onești, a fost înmormântat. Oamenii sunt revoltați: ”Nu iau măsuri”

Dată publicare: 06-03-2021 17:11
Dată actualizare: 06-03-2021 19:32


Gheorghe Moroșan, principalul suspect în cazul dublei crime din Onești, a fost audiat, în sfârșit, de procurori. De pe patul de spital individul și-a susținut în continuare cauza și nu le-a dat prea multe detalii anchetatorilor.

În timp ce, potrivit medicilor, starea lui este stabilă, cea de-a doua victimă nevinovată a luării de ostatici a fost înmormântată.

Dan Pătatu avea 55 de ani și un băiat de 18. Povestea lui dramatică a impresionat întreaga comunitate, drept dovadă că l-au condus pe ultimul drum zeci de oameni. Mulți s-au arătat revoltați de lipsa de reacție a autorităților în timp ce Dan era luat ostatic.

Localnic: "Nu i-am cunoscut, dar că om avem tot regretul că au fost niște oameni care și-au făcut datoria la muncă."

Localnic: "Nu îi știam pe niciunul, dar mă gândesc că puteam să fim oricare dintre noi acolo oameni nevinovați, oameni simpli făcând o treaba, o datorie. Dacă intervenția era mai hotărâtă și mai rapidă, ținând cont că erau amenințați cu cuțitul o armă letală. Ce putea să fie mai mult decât o bombă? Ce așteptau mai mult?"

Localnic: "Nu iau măsuri, nu nimic. Stai 5 ore până intri să salvezi un om? Se poate treaba asta? Dacă dădeau telefon la București și veneau mașini speciale de acolo ajungeau mai repede decât ăștia de aici. Băiatul e de o seamă, a fost coleg cu băiatul meu la școală, a lucrat cu el taică-su a fost maistrul lui ginerele meu."

Localnic: "Dacă se intervenea în mod organizat și să fi dat ordine clare pentru fiecare în parte nu se ajungea probabil la așa ceva. Familiile rămân și mă tem că nu se va face dreptate dacă nu se ia o măsură fermă în categoria autorităților."

Colegii de combinat ai celor doi bărbați asasinați se plâng că nu sunt apărați de legislație în momentul în care șefii îi trimit să facă și alte lucrări decât cele trecute în fișa postului.

După această tragedie, familiile victimelor au primit din partea primăriei Onești câte 10.000 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO