Cum trebuie băut vinul ca să nu dea dureri de cap. Sfaturi pentru Revelion

Dată publicare: 31-12-2018 18:37
Dată actualizare: 31-12-2018 19:46


De pe masa de Revelion nu lipsesc vinul și nici şampania, care - trebuie să ştiţi - îngraşă cel mai puţin din lista de băuturi alcoolice.

Şi, ca să nu vă simţiţi rău marți, beţi cu încredere şi apă.

Cunoscătorii spun că vinul potrivit va spori gustul mâncării şi va ajuta digestia. Pentru aperitive, specialiştii ne recomandă vinul alb sec sau demisec. Rieslingul şi Feteasca Regală sunt două dintre opţiuni. Pentru peşte vinul rămâne tot alb, iar pentru friptura de porc schimbaţi neapărat cu un pahar de vin roşu.

Mihai Lambrino, proprietar wine bar: "Cel mai simplu este să asociem culoare cu culoare. Carnea albă cu vin alb, carnea roşie, cu vin roşu.”

Alin Radu Dragomir, reprezentant magazin de vinuri: 
"Cu cât mâncarea este mai bogată în proteine, mai bogată în grăsimi, cu atât vinurile ar trebui să fie cu aciditate mai bună pentru că grăsimile şi aciditatea reacţionează foarte bine."

Desigur, în noaptea de Revelion nu poate lipsi şampania, care, spun somelierii, poate înlocui deşertul, dacă sunteţi atenţi la dietă. Dintre băuturile alcoolice, şampania are cele mai puţine calorii şi o puteţi consuma fără griji.

Mihai Lambrino"Eu recomand vinul spumant, fie el prossecco sau şampania. Deschide mult mai bine papilele gustative şi pofta de mâncare. Dacă deschidem pofta de mâncare nu înseamnă că vom mânca mai mult, ci vom mânca mai plăcut, ne va plăcea mai mult mâncarea, o vom savura."

Ionuţ Făcăleţ, somelier: "Spumantul este extraordinar de uşor de digerat între mâncăruri şi băuturi pentru că este o băutură care deschide papilele gustative şi poate fi servită oricând, înainte de masă, în timpul mesei şi bineînţeles după masă, chiar şi în loc de deşert sunt spumante care pot şi f seci până la foarte dulci."

Atenţie şi la temperatura la care serviţi vinul.

Ca să nu vă treziţi a doua zi cu dureri de cap, trebuie să beţi în acelaşi timp şi multă apă. La un pahar de vin, două de apă. Şi, oricât ar fi de bun vinul şi de veselă atmosfera de la petrecere, medicii spun să nu exageraţi cu băutura.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Tags: vin, sampanie, bauturi,


VIDEO PROTVPLUS.RO