Cum sa faci bani din hartie, de Sarbatori. Exemplul celor care si-au transformat hobby-ul in afacere

Dată publicare: 22-12-2013 19:07
Dată actualizare: 25-12-2013 09:11


Anul acesta, de Craciun se poarta globurile si figurinele eco obtinute din hartie sau din sfoara. O tanara din Alba Iulia, pasionata de origami, si-a transformat hobby-ul intr-o afacere de sezon.

Asa se face ca acum munceste fara pauza pentru zeci de clienti. Si in Cluj Napoca, un director de imprimerie a descoperit ca poate sa faca lucruri fermecate din hartie si se distreaza dand viata unor ornamente pentru Sarbatori.

Sorina este psiholog in Alba Iulia, iar de mica, de cand si-a descoperit pasiunea pentru origami, si-a perfectionat tehnica.

Pentru unele decoratiuni, Sorina lucreaza si cate 10 ore pe zi.

"Lucrez cu absolut orice hartie, sfoara, sticla, servetele, tot ce se poate refolosi. In origami, in quiling, am acesti mosi, care-s facuti din sfoara. Pretul e 15 lei, ingerasi la 10 lei, depinde de dimensiune", spune Sorina Bogdan.

Nea Ionica este director la o imprimerie din Cluj, iar de curand si-a descoperit si el acelasi hobby.

Cu multa imaginatie si pricepere, din mainile sale ies adevarate bijuterii.

"Am realizat aceste globuri de diferite marimi, bradutii, aceste inele care se pot atarna frumos la usa sau in brad.", a declarat Ionica Laurentiu.

Si la Bistrita, in fiecare casa, pregatirile de sarbatoare sunt in toi: cine are talent si rabdare isi poate face singur decoratiunile de Craciun.

Podoabele unicat, lucrate cu migala, sunt, dealtfel, si cele mai pretioase. In comuna Salva, tanti Virginia si fiica ei fac globuri cu margele.

Un astfel de glob costa 10 lei si necesita, in medie, cam 40 de minute de lucru, din partea unui om experimentat.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO