Cum ne vom petrece "Sfarsitul Lumii". Romanii tematori au intrat in febra pregatirilor de 21.12.12

11-12-2012 18:42


Au ramas mai putin de 10 zile pana la "Sfarsitul lumii" prezis de mayasi si mai nou de oracolul din Shambala, iar romanii tematori sunt in febra pregatirilor.

Altfel spus, ca sa fie siguri ca ei scapa si vor gusta totusi din lebarul si piftia de Craciun, isi cumpara truse de supravietuire, aparute in magazinele de specialitate.

Regula supravietuirii spune ca lucrurile necesare in timpul unei catastrofe trebuie sa stea intr-un singur loc, usor accesibil. De exemplu intr-o lada cu toate cele necesare. Aici trebuie sa gasim haine si incaltaminte, adaptate anotimpului. Astfel, kitul contine bocanci, manusi, sosete, pantaloni grosi. Sunt foarte utile si incalzitoare pentru maini, picioare si corp.

Pentru a va orienta in cazuri de urgenta este recomandata o busola si o lanterna, de preferat una cu dinam, fara baterii pentru ca s-ar descarca destul de repede.

Extrem de util spun specialistii este si cutitul, care contine in maner chibrituri pe care sa le folositi in caz de nevoie.

Nu uitati si de o trusa medicala de prim ajutor. Tot acest kit ajunge sa coste si o mie de lei. Expertii NASA ne linistesc insa : nu vom avea nevoie de toate acestea si nici sa ne adapostim in buncare speciale pe 21 decembrie.

Vanzatorii acestui magazin de specialitate nu se mira deloc atunci cand diversi clienti ii intreaba ce obiecte i-ar ajuta sa supravietuiasca in caz de cataclism. "Din ce in ce mai mai multe persoane sunt interesate de sfarsitul lumii. Ne suna sa ne intrebe ce le-ar fi util in supravietuire. Fiecare om este liber sa creada ceea ce doreste si nu comentam si nu avem nimic de reprosat."

Proprietarul acestui bloc din Bucuresti, unul dintre putinele care este prevazut cu buncar special, spune ca si-a convins clientii sa-i cumpere apartamente abia dupa ce i-a dus in adapost.

"Acum cateva zile am vandut un apartament unui domn caruia ii este frica de cutremur"

Buncarul a costat 200 de mii de euro. Are sisteme de evacuare a apei si poate rezista chiar daca se prabuseste intreg ansamblul peste el.

VIDEO PROTVPLUS.RO