Moda camerelor de bord incepe sa prinda si in Romania. Ce avantaje au soferii care le folosesc

10-12-2012 19:11


Atentie la greselile pe care le faceti in trafic! Daca politia nu e prin zona, atunci poate ca ati fost filmat de un sofer care si-a montat pe parbriz o camera video.

Este vorba despre o moda care a luat deja amploare. Mii de romani au postat pe internet incidente surprinse in trafic.

In strainatate, inregistrarile pot constitui dovezi in dosarele de dauna ale companiilor de asigurari.

Diferenta dintre vinovat si victima o fac intotdeauna probele. O astfel de camera l-a ajutat pe Razvan sa filmeze inclusiv un accident in care chiar el a fost implicat.

Razvan foloseste camera pe bord de mai bine de doi ani.

Ca Razvan sunt acum mii de soferi care posteaza pe internet fel de fel de incidente surprinse in trafic.

In ultimul an camerele s-au ieftinit extraordinar. Totul in functie de buget. Chiar si smartphone-ul poate filma traseul. O sa spuneti ca la prima vedere totul este o extravaganta, insa atunci cand veti ajunge in fata inspectorului de la daune si trebuie sa dovediti ca nu voi ati trecut pe rosu, oricare dintre ele poate fi martorul de care aveti nevoie.

Aceasta moda s-a transformat deja in regula peste hotare. In Anglia, spre exemplu, cateva firme de asigurari taie din tarife chiar si 30% pentru cei care au pe bord o astfel de camera video. O adevarata cutie neagra a autoturismului. Ideea pare tentanta si pentru piata din Romania.

Cutiile negre ar putea fi utile pentru politele CASCO. Din zece accidente usoare, patru ajung sa fie rezolvate la politie din cauza neintelegerilor dintre soferii implicati.

VIDEO PROTVPLUS.RO