Cum a ajuns sa curga apa minerala la robinete, intr-un sat din Timis. "Animalelor le place"

11-12-2012 13:47


Mare minune intr-o comuna din Timis, unde reteaua de apa curenta aduce in casele oamenilor apa minerala. Privilegiul nu se datoreaza unui capriciu al administratiei locale sau vreunei extravagante in proiectare.

Forajele executate pentru a asigura alimentarea cu apa au dat de un strat de apa carbogazoasa, in urma cu doi ani. Iar de atunci, atat oamenii, cat si animalele din gospodarii, consuma doar apa minerala.

Reteaua de apa minerala se afla in localitatea Poganesti, la 70 de kilometri de Timisoara. Marea le-a fost bucuria si mandria satenilor acum 2 ani cand au aflat ca sunt atat de privilegiati incat le curge apa minerala la robinet.

De pe masa fiecarui satean nu lipseste sticla cu apa minerala, luata chiar de la robinetul din curte.

Citeste si: Miracolul care ne va lovi in 2029. Lumea nu va mai fi la fel

Ioan Longa, satean: "Am fost incantati ca vine apa minerala la robinet. Ne-am obisnuit cu ea, dam la animale, e buna de baut".

Animalele se simt si ele rasfatate.

Exista o singura problema: concentratia de calciu si magneziu poate defecta masinile de spalat rufe, asa ca oamenii folosesc, in acest caz, apa obisnuita, din vechile fantani aflate in curte.

Primarul, incintat de asa mana cereasca, doreste sa aduca investitori care sa valorifice pretioasa resursa de apa minerala carbogazoasa.

Pecora Dumitru, primar Poganesti: "Singura conditie care am pus-o eu este sa imi faca un alt foraj pentru apa potabila si sa-l dau pe celalalt sa-l foloseasca".

Satenii spera ca in felul acesta se vor crea si noi locuri de munca.

VIDEO PROTVPLUS.RO