Cum arată meniurile tradiționale de nuntă din zeci de țări

×
Codul embed a fost copiat

O călătorie culinară prin zeci de ţări datorită meniurilor tradiţionale de nuntă.

Este experienţa de care vă puteţi bucura în aceste zile dacă ajungeţi în Sibiu, unde are loc un eveniment care a adunat 200 de bucătari talentaţi din 30 de ţări.

Oferta este una bogată - de la antreuri cu brânzeturi şi mezeluri crud-uscate, supe şi ciorbe, până la fripturi şi dulciuri ispititoare.

După ce şi-au şters lacrimile, bucătarii din Moldova nu s-au lăsat mai prejos şi au întins mese bogate, ca la o nuntă tradiţională. Au pregătit de la pârjoale până la fasole bătută cu ardei copt şi alivenci cu smântâna şi dulceaţă de afine.

Nici oferta celor din Slovacia nu a fost uşor de ignorat. Au venit cu preparate care ne amintesc de perioada comunismului.

Citește și
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Jan Duda, chef din Slovacia: "Din epoca comunistă avem încă preparate cum e salata de parizer, o salată cu maioneză, fâşii de parizer, cu legume. Preparatele care sunt pe masă sunt traditioanle şi ele: placenka, din piciorul porcului, iar aici ceva dulce: babulka din ouă, lapte şi faină."

România este reprezentată la Congresul organizat în Sibiu de bucătari din toate regiunile tzării. Deşi au fost ispitiţi de bucăţele vecinilor străini, ai noştri apără cu tărie preparatele autohtone.

Pofticioşii care au trecut pragul evenimentului s-au declarat cuceriţi tot de preparatele româneşti.

Radu Zărnescu, organizator: "La ora actuală lumea trendy a gastronomiei s-a inspirat din meniul de nuntă indian, care e un meniu de flori comestibile şi am ajuns să vedem florile comestibile în toate platourile moderne."

Oaspeţii pricepuţi în bucătărie, dornici să se întreacă în preparate tradiţionale specifice nunţilor, au venit din toate colţurile lumii. Şi nu se sfiesc să îşi demonstreze măiestria chiar în fața curioşilor.

Evenimentul, care va mai dura încă trei zile, face parte din programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
De la starea civilă direct la urnă. O tânără s-a prezentat la o secție de votare din Germania în rochie de mireasă
De la starea civilă direct la urnă. O tânără s-a prezentat la o secție de votare din Germania în rochie de mireasă

În Germania, doi români proaspăt căsătoriți au fost imediat după nuntă la secția de votare.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.