Mii de șoferi, sancționați după ce au fost prinși cu telefonul în mână. Ce amenzi se dau

Dată publicare: 17-11-2019 17:12
Dată actualizare: 17-11-2019 20:26


La o lună de la intrarea în vigoare a noii legislații rutiere, apar primele efecte. Mii de șoferi au fost amendați pentru c-au fost prinși cu telefonul în mâna în timp ce conduceau, iar alte câteva sute au rămas fără carnet.

 

În vizor sunt și cei care aruncă pe geam gunoaie sau chiștoace de țigară.

Dacă nu va pasă de natură, dar vă pasă de banii din portofel, nu faceți asta! Da, ”vânătoarea” polițiștilor s-a încheiat cât se poate de prost pentru șoferi, la o lună de bilanț.

Au fost date peste 4000 de amenzi usturătoare, pentru că vorbim de sume cuprinse între 580 și 725 de lei și 4 puncte de penalizare.

Și atenție, nu vorbim doar despre telefoane. Ești amendat dacă ai în mână, în timpul mersului, orice dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare, redare text, foto sau video. Alți peste 600 de șoferi au rămas fără permis, pentru că au fost prinși cu telefonul în mână dar au săvârșit și o altă contravenție.

Și cum polițiștii rutieri s-au alăturat unei campanii împotriva aruncării chiștoacelor pe jos, acum atenția oamenilor legii este îndreptată și spre șoferii care fac acest gest urât. Cei care vor fi prinși confundând strada cu o scrumieră riscă amenzi de la 1300 până la 2900 de lei.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO