Crucea lui Christos, un obiect faurit la cererea Papei Ioan Paul al II-lea pentru tineretul catolic, a ajuns in Capitala

Dată publicare: 18-10-2014 07:53
Dată actualizare: 21-10-2014 06:43


cruce

Crucea de lemn inalta de aproape 4 metri a calatorit prin toata lumea in ultimii 30 de ani. A fost adusa la Catedrala Sfantul Iosif, iar oamenii se vor putea reculege in fata ei pana duminica.

Momentul e cu atat mai special, cu cat tot duminica va fi sarbatorit papa Ioan Paul al II-lea.

Este prima oara cand catolicii din Romania pot atinge crucea daruita tinerilor de Papa Ioan Paul al II-lea acum trei decenii, la Vatican.

Pana sa ajunga la Bucuresti, acest semn crestin al iubirii a calatorit prin aproape toate tarile lumii. La fiecare doi ani, crucea sta in centrul evenimentelor la Zilele Mondiale ale Tineretului si e inconjurata de milioane de oameni, asa cum si-a dorit, cu mult timp in urma, cel mai iubit papa al istoriei recente.

In 1984, papa Ioan Paul al II-lea a decis ca pentru altarul bazilicii San Pietro din Roma sa fie sculptata o cruce simpla, din lemn, inalta de 4 metri. Tot el a daruit-o unor tineri, care au dus-o in lume. 30 de ani mai tarziu, cu exceptia unor mici zgarieturi, obiectul e aproape intact. Se poate vorbi despre singura cruce-pelerin a lumii catolice.

Crucea si icoana care o insoteste - o copie a imaginii Fecioarei Maria din bazilica Santa Maria Maggiore din Roma - au venit in Romania de la Chisinau.

Apoi vor fi duse prin cateva orase din Ardeal, iar pe 1 noiembrie vor fi predate la granita tinerilor catolici din Ungaria.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO