Criza le-a papat din afacere! Restaurantele, fara clienti

×
Codul embed a fost copiat

"Unde sunt profiturile si clientii de altadata?", se intreaba patronii de restaurante care au lasat mandria la o parte si au recunosut efectele crizei: aceasta le-a "mancat" o parte buna din business.

Stau marturie si cifrele de la inceputul anului: 30% dintre localurile tarii au dat faliment, 40 dintre ele numai din Bucuresti. Cele care au ramas pe piata, au adoptat strategii de supravietuire, cum ar fi meniurile mai ieftine.

Intr-un restaurant, de pilda, din meniu a disparut pestele Barbun, pentru care in vremurile bune clientii plateau fara sa clipeasca 130 de lei. A fost inlocuit cu Dorada, la jumatate de pret. Iar ingredientele nu mai sunt aduse din Belgia sau Olanda.

La un restaurant cu specific oriental, strategia este alta, avand in vedere ca numarul clientilor a scazut cu 15%: s-au facut reduceri de personal, dar si de tarife.

Intr-un un local unde vin 40 de clienti pe zi, care in loc sa aleaga o portie de somon in sos de sampanie pentru 40 de lei, platesc doar jumatate si primesc "meniul zilei" adica trei feluri de mancare.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Potrivit cifrelor de la Registrul Comertului, in primul trimestru al anului au fost radiate in intreaga tara 620 de restaurante cu 30% mai multe decat anul trecut. In plus, din 58.000 de unitati inregistrate, 10.000 au fost desfiintate in perioada 1990-2009.

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Au aparut si la noi restaurantele care servesc mancare eco!
Au aparut si la noi restaurantele care servesc mancare eco!

Dupa magazinele eco, incep sa-si faca aparitia si in Romania cateva restaurante in care tocanita se face cu legume crescute in sere proprii, iar pastele, din grau fara chimicale.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.