Criza le-a papat din afacere! Restaurantele, fara clienti


Ultimul update: Marti 16 Octombrie 2012 17:21
Data publicarii: Marti 23 Iunie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

"Unde sunt profiturile si clientii de altadata?", se intreaba patronii de restaurante care au lasat mandria la o parte si au recunosut efectele crizei: aceasta le-a "mancat" o parte buna din business.

Stau marturie si cifrele de la inceputul anului: 30% dintre localurile tarii au dat faliment, 40 dintre ele numai din Bucuresti. Cele care au ramas pe piata, au adoptat strategii de supravietuire, cum ar fi meniurile mai ieftine.

Intr-un restaurant, de pilda, din meniu a disparut pestele Barbun, pentru care in vremurile bune clientii plateau fara sa clipeasca 130 de lei. A fost inlocuit cu Dorada, la jumatate de pret. Iar ingredientele nu mai sunt aduse din Belgia sau Olanda.

La un restaurant cu specific oriental, strategia este alta, avand in vedere ca numarul clientilor a scazut cu 15%: s-au facut reduceri de personal, dar si de tarife.

Intr-un un local unde vin 40 de clienti pe zi, care in loc sa aleaga o portie de somon in sos de sampanie pentru 40 de lei, platesc doar jumatate si primesc "meniul zilei" adica trei feluri de mancare.

Potrivit cifrelor de la Registrul Comertului, in primul trimestru al anului au fost radiate in intreaga tara 620 de restaurante cu 30% mai multe decat anul trecut. In plus, din 58.000 de unitati inregistrate, 10.000 au fost desfiintate in perioada 1990-2009.

 

Au aparut si la noi restaurantele care servesc mancare eco!
VIDEO PROTVPLUS.RO