Criza le-a papat din afacere! Restaurantele, fara clienti
"Unde sunt profiturile si clientii de altadata?", se intreaba patronii de restaurante care au lasat mandria la o parte si au recunosut efectele crizei: aceasta le-a "mancat" o parte buna din business.
Stau marturie si cifrele de la inceputul anului: 30% dintre localurile tarii au dat faliment, 40 dintre ele numai din Bucuresti. Cele care au ramas pe piata, au adoptat strategii de supravietuire, cum ar fi meniurile mai ieftine.
Intr-un restaurant, de pilda, din meniu a disparut pestele Barbun, pentru care in vremurile bune clientii plateau fara sa clipeasca 130 de lei. A fost inlocuit cu Dorada, la jumatate de pret. Iar ingredientele nu mai sunt aduse din Belgia sau Olanda.
Alegeri 2024
15:04
Traian Băsescu: ”Susțin Forța Dreptei în folosul doamnei Lasconi. Pe Geoană, dacă îl zdruncin puțin, își pierde busola!”
15:02
INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”
12:55
Ce atribuții are, de fapt, președintele României. Cât de puternic este „primul om în stat”, conform Constituției
12:41
Mesajul publicat de fiica Elenei Lasconi, după dezbaterea electorală: „Este clar că a învăţat din greşeli”
La un restaurant cu specific oriental, strategia este alta, avand in vedere ca numarul clientilor a scazut cu 15%: s-au facut reduceri de personal, dar si de tarife.
Intr-un un local unde vin 40 de clienti pe zi, care in loc sa aleaga o portie de somon in sos de sampanie pentru 40 de lei, platesc doar jumatate si primesc "meniul zilei" adica trei feluri de mancare.
Potrivit cifrelor de la Registrul Comertului, in primul trimestru al anului au fost radiate in intreaga tara 620 de restaurante cu 30% mai multe decat anul trecut. In plus, din 58.000 de unitati inregistrate, 10.000 au fost desfiintate in perioada 1990-2009.