Couchsurfing, sistemul de turism in care nu platesti cazare, are deja 4 milioane de clienti pe glob

Ultima actualizare: 01-11-2012 17:29

Cum ar fi sa vizitati toata planeta, fara sa dati un euro pe cazare? Minunat, ne raspund zecile de mii de romani, care au la dispozitie o canapea a lor in fiecare coltisor de pe glob.

Ei fac parte dintr-un sistem de turism conceput pentru cei care apreciaza calatoriile cu buget redus. La nivel mondial, peste 4 milioane de oameni, isi pun la dispozitie apartamentele, pentru strainii, care vor sa le treaca pragul.

Acesta este motivul pentru care Daniel, un american care a descoperit de o luna Romania, nu se mai da dus. A vizitat cetati, sate, munti, dar cel mai mult ii plac oamenii.

"Oamenii sunt altfel, asta ma face sa iubesc asa de mult romania si sa fie tara preferata de mine.", spune Daniel, un turist american.

Daniel practica de 5 ani couchsurfing-ul, sau turismul pe bani putini. In Romania nu a platit niciun leu pe cazare. Sta la Levente, un tanar din Tg Mures pe care l-a cunoscut in Polonia. Si gazda sa a resuit sa viziteze asapeste 50 de tari din Europa, Africa si America.

Si Florin din Bucuresti este mare amator de calatorii: "Ne-am intalnit 6 oameni: un american, doi nemti, 2 englezi si cu mine si am calatorit o luna de zile prin sudul Frantei. A fost cea mai '"funny'"excursie."

Acum are ochii indreptati spre China.

Pentru membrii acestei comunitati vacanta ideala nu inseamna rezervari la cele mai luxoase hoteluri. Cu totii se bazeaza pe ajutorul celor care fac parte din sistem. asa ca ai nevoie doar de un bagaj mic, o harta, un bilet de tren sau de avion, iar excursia se poate transforma in cea mai frumoasa aventura.

Cei care primesc referinte proaste de la musafiri pot fi oricand exclusi din aceasta mare familie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO