Copil de 9 ani, in coma alcoolica dupa ce a baut cu un adolescent de 15 ani. Protectia Copilului a inceput o ancheta

Ultima actualizare: 26-06-2016 00:08

Un copil de noua ani si jumatate din Galati a fost adus la spital in coma alcoolica!

Echipajul ambulantei, chemat prin 112, fusese anuntat ca un baietel zacea inconstient si a fost surprins sa constate ca pacientul era, de fapt, in stare avansata de ebrietate. Nu bause singur: pentru un alt copil, de 15 ani, a fost solicitata de asemenea salvarea.

Medicii si-au dat seama imediat ca starea de inconstienta in care se afla copilul fusese provocata de alcool, cel mai probabil o bautura tare. Pentru ca starea lui era foarte grava, au chemat in ajutor si un echipaj SMURD, care l-a preluat de pe drumul spre Spitalul de Pediatrie din Galati. La scurt timp, insa, a fost chemata inca o ambulanta pentru un adolescent de 15 ani care, din cate se pare bause alcool impreuna cu pustiul de 9 ani si jumatate. Si cel de-al doilea a fost transportat de urgenta la Spitalul din Tecuci. Directia pentru protectia copilului a inceput o ancheta si are in vedere preluarea celor doi minori in regim de urgenta.

Incidentul s-a petrecut in comuna Ivesti, din judetul Galati. Parintii unui copil de aproape zece ani au chemat in ajutor medicii pentru ca, spuneau ei, baietelul si-ar fi pierdut constienta.

Mihai Polinschi, director Serviciul de Ambulanta Galati: "Baietelul avea o halena alcoolica intensa. Practic s-a pus diagnosticul de coma etanolica. I s-au acordat primele ingrijiri la fata locului, a fost perfuzat si a fost chemat un echipaj cu medic pentru preluarea pacientului, fiind o stare destul de grava. Se pare ca acest copil, baiat de zece ani, n-a baut singur. A mai fost inca un copil preluat de un alt echipaj. El a fost transportat la spitalul Tecuci de catre colegii nostri."

Baiatul de noua ani si sapte luni a fost adus si stabilizat la Spitalul de Pediatrie din Galati. Cand si-au dat seama cat de mult bause, medicii s-au ingrozit:

Eva Maria Cojocaru, Spitalul de Pediatrie Galati: "Valoarea alcoolemiei s-a incadrat in valoarea de doua grame la mie. Si un pahar de vin e foarte mult pentru un copil. Copiii nu trebuie sa bea alcool niciodata, deloc."

Conducerea Directiei pentru Protectia Copilului a trimis imediat o echipa in comuna Ivesti, pentru a afla care au fost conditiile in care baietii au ajuns sa consume alcool.

Ciprian Groza, Directia pentru Protectia Copilului Galati: "Copil clar neglijat. Am demarat deja o ancheta si vom vedea la sfarsit concluziile, daca acest copil va mai putea ramane in familie sau va trebui luat intr-unul din centrele noastre."

Un caz asemanator s-a petrecut in urma cu doua saptamani, tot in judetul Galati. O fata de 12 ani a ajuns atunci la spital, dupa ce fusese lovita cu o caramida de fratele ei mai mare, de 15 ani. Medicii au constatat ca ambii minori erau sub influenta alcoolului, la fel ca parintii care ar fi trebuit sa ii supravegheze. Cei doi copii au fost preluati in regim de urgenta intr-un centru de plasament.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO