Copiii de azi, crescuti cu „frica” de a iesi afara
"Afectiunea deficitului de natura" s-ar putea numi situatia in care cresc noile generatii din statele "dezvoltate", care petrec tot mai putin in aer liber, nu cunosc animalele si plantele si sufera de boli cauzate de sedentarism.
Actualele generatii de copii din cele mai "dezvoltate" tari cresc mult mai rupte de mediul natural decat in oricare alta perioada istorica, iar consecintele acestui fenomen sunt incalculabile - viitori adulti nu doar cu grave probleme de sanatate fizica (din cauza sedentarismului), ci si psihice (bantuiti de fobii si cu deficiente in interactiunile cu semenii lor).
Semnalul de alarma este tras intr-o analiza a cotidianului britanic The Guardian care sintetizeaza date din mai multe studii privitoare la efectele izolarii de natura a copiilor din ziua de azi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dincolo de situatii hilare - o parte din copii au fost de acord ca vacile hiberneaza iarna - un sondaj efectuat de o televiziune adresata celor mici (Eden) releva date foarte ingrijoratoare.
Citeste mai multe despre acest subiect, pe www.gandul.info