"Copacul cu Haine": sute de bucuresteni au donat haine si alimente pentru sarmani. Un voluntar a izbucnit in lacrimi

Dată publicare: 17-12-2016 17:56
Dată actualizare: 20-12-2016 01:03


Sute de bucuresteni au donat cu toata inima cate ceva pentru oamenii sarmani.

Toti au auzit de campania "Copacul cu Haine" din Parcul Cismigiu si au venit sambata incarcati cu haine, paturi, mancare sau jucarii. De la inceputul anului, voluntarii s-au intalnit pana acum de 5 ori ca sa stranga ajutoare.

Pe bulevardul Elisabeta din Bucuresti, la intrarea centrala in parcul Cismigiu, s-au adunat numeroase pachete cu imbracaminte, incaltari si alimente, pentru cei nevoiasi. Actiunea a fost lansata pe Facebook, iar organizatorii au fost surprinsi sa vada ca sunt multi cei care se gandesc si oamenii sarmani.

Barbat: "Am doi nepoti gemeni de 8 ani carora le-au ramas multe lucruri si jucarii si le-am adus aici sa se bucure si alti copii mai amarati. Noi nu suntem pricopsiti, dar suntem buni la suflet si vrem sa ajutam pe toata lumea."
Reporter: "De ce credet ca le e mai usor celor cu posibilitati mai modeste sa ajute?"
Barbat: "Pentru ca ...imi vine sa si plang. Oamenii astia stiu ce inseamna un ajutor. Aia care stau in puf nu au de unde sa-si dea seama."

In doar cateva ore s-au adunat 5 camioane cu ajutoare. O familie s-a gandit sa doneze un brad de Craciun cu tot cu decoratii.

Cristina Hurdubaia, organizator: "M-am gandit imediat la oamenii strazii, oare ei ce fac? In 5 minute am creat un eveniment pe Facebook, i-am spus "Copacul cu Haine" pentru ca stiam ca a fost la bulgari ceva asemanator."

O fapta buna a vrut sa faca si Stefan, un adolescent imbracat in haine de cercetas.

Stefan Niga: "Am adus pentru oamenii strazi o perna, o plapuma si niste haine."

De fiecare data, oamenii au adus din ce in ce mai multe ajutoare iar "Copacul cu Haine" a devenit tot mai incarcat. Asa au aparut si alti voluntari care si-au pus la dispozitie camioanele.

Vantu Aurelia, voluntar: "Putem sa ajutam si noi macar cu o fapta buna. Ne putem permite sa renuntam de doua, 300 de lei pe drumurile pana la orfelinate sau ONG-uri . Ajutam cu mare drag."

Strangerea ajutoarelor a tinut pana la ora 18, insa cei care doresc sa participe sunt asteptati la urmatoarea intalnire, programata la inceputul lunii martie.

Daniel Nitoiu, corespondent ProTV: Pentru oamenii strazii, o astfel de zi geroasa de decembrie poate fi un adevarat test de supravietuire. Asa ca orice gest oricat de mic, orice ajutor in plus, pentru ei inseama enorm de mult. Cu siguranta ca unul din ei se va bucura sa primeasca acest fular si manusile mele, pe care la randul meu si eu le-am primit cadou. 


VIDEO PROTVPLUS.RO