Producatorii de confectii viseaza sa cucereasca Europa si sa bata China


Ultimul update: Marti 03 Iulie 2012 10:07
Data publicarii: Vineri 21 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Vrabia malai viseaza! Asa si producatorii de confectii care au aflat ca in curand etichetarea produselor o sa devina obligatorie in toata Uniunea Europena.

Ei cred ca hainele "Made in Romania" se vor vinde mai usor, pentru ca strainii inca ne considera buni croitori. Ramane de vazut insa cum o sa ne punem cu forta de munca din China, in conditiile in care putinele fabrici de aici lucreaza dupa niste tipare depasite de moda.

Noua forma de etichetare este utila pentru cumparatori care stiu, in sfarsit, de unde se vor imbraca dar mai ales pentru producatorii din Romania, care spera ca astfel se va relansa exportul.

Vise desigur. Nu le garanteaza insa nimeni ca anuntul "made in Romania" o sa ajute vanzarile numai ca ...speranta moare ultima.

Si totusi, la un targ al producatorilor romani deschis in Bucuresti se gasesc haine de iarna, chit ca vara sta sa inceapa. Unde este asadar strategia noastra si cum o sa ii invingem pe chinezi?

Va fi greu sa descoperim daca ceea ce scrie pe eticheta este si real. Marile branduri care produc in tarile asiatice vor putea face asta in continuare si isi vor impacheta produsele in tari ca Romania. Iar asta inseamna ca pe eticheta in final va aparea: produs in Europa.

Ca sa va faceti o idee despre cat de prost stau afacerile romanilor din confectii, anul trecut, fata de 2008, exportul de tip lohn a scazut cu 40 de procente. 

Exporturile ne salveaza afacerile pe timp de criza
Cinci lanturi de magazine romanesti, aproape de faliment!
Tu mai stii ce marime porti la haine?
VIDEO PROTVPLUS.RO