Concurs nocturn la Sinaia. Peste 100 de persoane au participat la o alergare pe munte pe timp de noapte

Dată publicare: 22-02-2015 08:23
Dată actualizare: 25-02-2015 00:05


Competitie inedita la Sinaia. Peste 100 de temerari au luat startul intr-o cursa nocturna de alergare montana si schi de tura.

Concurentii au plecat din centrul statiunii si au avut de parcurs un traseu de 7 kilometri, pana la cota 2000. Intrecerea este la prima editie si a fost deschisa oricarui iubitor de munte cu o conditie fizica foarte buna.

105 concurenti din toata tara s-au aliniat la start, in centrul statiunii Sinaia. Unii s-au aventurat intr-o alergare montana, iar ceilalti intr-o proba de schi - fond.

Reporter: Pregatit pt un astfel de traseu?

Concurent: Da, pregatit, oricum e mai mult de distractie. Sunt alti campioni mai in fata.

Ajunsi la statia inferioara a telegondolei, sportivii si-au luat schiurile in picioare si au urcat 7 kilometri pana la cota 1.400. Acolo s-au oprit la un punct de control si de hidratare.

Traseul a continuat apoi pe Partia Drumul de Vara, pana sus la cota 2.000.

Concurent: Mai incet, dar pot. Sigur ajung. Trebuie sa ajung, este o vreme faina, cerul e senin aproape.

Reporter: Deja s-a intunecat.

Concurent: Nu aprind frontala pana sus, e frumos sa vad cerul.

A fost prima editie a competitiei The Mountain Assault.

"Foarte dificil, concurs montan nocturn, e zapada pe traseu, dar e sport de iarna. Se desfasoara in paralel un concurs de alergare sau schi de tura", a spus organizatorul, Petre Groza.

Primul sportiv a trecut linia de sosire intr-o ora si 40 de minute. Pentru ca a fost multa lume interesata de concurs, este foarte posibil ca acesta sa se organizeze si in anii viitori.

Tags: concurs, munte, sinaia,


VIDEO PROTVPLUS.RO