Concurs de taiat porci la Tusnad. Zeci de bucatari au pregatit cele mai iubite delicatese
Sa fie Craciun si-au zis in cor gospodarii destoinici din Satu Mare, care au pus gand rau porcilor, sambata. De pe margine, juriul n-a punctat doar abilitatile macelarilor, ci si talentul lor de a pregati pomana lui Ghita.
Cel mai mare ceaun cu varza si carne a avut peste 200 de kilograme, iar cel mai lung carnat a masurat 46 de metri. In aceste conditii ii sfatuim pe telespectatorii nostri sa se tina tari.
32 de echipe au luat parte la concursul de taiat porci de la Tusnad. Macelarii s-au incalzit cu tarie fiarta, insa cand a venit vorba de prepararea carnii au ramas pe pozitii numai 3 bucatari.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Ca sa impresioneze echipele au pregatit cel mai lung carnat si au umplut ochi un ceaun cu varza si carne, sa lesine de pofta nu alta toti cei din jur.
"Asta nu este cel mai mare ceaun, este unul de o cantitate mai mica, avem acasa in Ungaria de 500 de litri si de obicei si la noi se fac asemenea mancaruri", a spus un barbat.
"Pentru juriu pregatim un produs special satului nostru Ghirisa, care nu are traducere pe romaneste, dar este vorba de carne fiarta si de sange fiert. Si mai avem ceva, o fantana cu palinca", a spus un participant.
"E un team-building mai degraba, unde barbatii arata ca atunci cand vine vorba de traditie vor sa demonstreze ca stiu sa faca produse traditionale", a spus organizatorul, Csaba Pataki.
"La carnat si caltabos e cel mai greu de jurizat, ca fiecare are reteta proprie in functie de zonele judetului", a pus un membru din juriu, Tamas Huszi.
Juriul a premiat si cea mai vesela echipa, cea mai inventiva prezentare, dar si cea mai buna palinca.