Pe langa rugaciuni, credinciosii ajunsi la Sfanta Parascheva nu uita sa fotografieze moastele pentru o amintire

Dată publicare: 15-10-2016 08:00
Dată actualizare: 18-10-2016 07:08


Chiar daca sarbatoarea Cuvioasei Parascheva a trecut, pelerinajul continua la Iasi. Peste 130 de mii de credinciosi s-au inchinat la racla cu Sfintele Moaste pana acum, insa alte 6 mii de persoane asteapta inca in frig.

Ultimii pelerini care s-au asezat la rand spun ca au venit pregatiti pentru vremea rea si ca se asteapta sa plece spre case abia dupa miezul noptii. Racla Sfintei Parascheva o sa ramana in curtea Mitropoliei spre inchinare, pana duminica seara.

Credinciosii sunt convinsi ca Sfanta Cuvioasa Parascheva asculta rugaciunile rostite din inima, cu smerenie, si face minuni. O femeie din Buzau nu a venit sa-i ceara ceva, ci sa-i multumeasca: a scapat cu viata dintr-un teribil accident chiar de ziua Sfintei, anul trecut.

Si cativa copii, veniti in grup organizat la Sfanta, au trecut pe la Racla.

Multi pelerini tin sa faca poze la baldachinul impodobit cu flori.

"Am facut poza pentru copiii mei, sa le arat ce minune e aici la noi, in Tara Romaneasca", a spus o credincioasa.

Noaptea trecuta, coada a depasit doi kilometri in lungime. Osteniti si infrigurati, mai multi pelerini au apelat la corturile de prim-ajutor. Dintre ei, sapte au ajuns la spital.

O tanara de 26 de ani din Braila a ramas si acum internata, pentru ca autocarul care a adus-o cu un grup de pelerini, a plecat spre casa, iar ea nu mai are bani de drum.

Duminica seara racla cu Sfintele Moaste va fi adusa iar in Catedrala Mitropolitana.


VIDEO PROTVPLUS.RO