Clipe de panica pentru calatorii unui tren. Locomotiva a luat foc, iar 60 de calatori au fost evacuati

Ultima actualizare: 09-08-2016 06:58

Clipe de panica, vineri seara, pentru calatorii unui tren regio ca circula pe ruta Marasesti-Buzau. Locomotiva a luat foc, iar flacarile amenintau sa se extinda si la cele cinci vagoane in care se aflau 60 de pasageri.

Oamenii au fost evacuati la timp si nimeni nu a fost ranit.
Locomotiva trenului Regio 5110, care mergea de la Marasesti spre Buzau, a luat foc, in mers, in apropiere de Gara Boboc.

Flacarile au pornit din camera mecaniclui, iar in doar cateva secunde valvataia a cuprins toata locomotiva.

Martor: "Era negru, negru era. Iesea fum! Ardea o flacara si un fum negru de se vedea pana la cer."

Toti cei 60 de calatori au fost evacuati.

Pompierii au intervenit cu intarziere, din cauza faptului ca locomotiva a fost decuplata greu de la reteaua de curent electric. Locomotiva a ars toata, in intregime, iar flacarile s-au extins si la primul vagon.

Din cauza materialelor combustibile din locomotiva, focul odata stins se reaprindea din nou intr-o alta parte. Circulatia pe calea ferata intre Buzau si Rm. Sarat a fost blocata. 

George Cretu, purtator de cuvant ISU Buzau: "Locomotiva a fost afectata in proportie de 80 la suta si primul vagon aproximativ 20 la suta."

Din primele informatii se pare ca incendiul a fost declansat de caldura degajata de un compresor de aer de la instalatia de franare a locomotivei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO