Tatal este invalid, iar fetita lor de 7 ani are nevoie de tratament costisitor. Orice ajutor inseamna enorm pentru familie


Ultimul update: Luni 08 August 2016 07:05
Data publicarii: Vineri 05 August 2016 17:09
Categorie: Stiri Sociale

Loviti crunt de soarta, doi soti din Cosesti, Arges, au nevoie de ajutor pentru a depasi necazurile. Fetita lor de 7 ani sufera de tetrapareza spastica si are nevoie de un tratament medical complex si costisitor.

Insa stalpul familiei, un barbat de 33 de ani, este invalid si nu mai poate lucra, in urma unui accident de munca. Se deplaseaza cu greu, in carje si se gandeste cu durere ca pe zi ce trece, sansele de recuperare ale copilei sunt tot mai mici.

Florin si sotia lui Mioara au de infruntat o viata cumplita. In urma cu 7 ani, cand avea doar 26 de ani, barbatul a suferit un accident de munca la padure. Un bustean i-a cazut peste ambele picioare. Pana acum a suferit 18 operatii chirurgicale.

Cum un necaz nu vine niciodata singur, fetita lui s-a nascut cu o malformatie a inimii. Era, totusi, un copil normal, spun parintii, pana cand a suferit o operatie pe cord deschis. Cateva zile mai tarziu, bunica paterna, care se internase cu fetita in spital, a constatat ca este ceva in neregula. Copila suferise o paralizie cerebrala.

Elena Baluta bunica: "Am gasit-o, deja facuse stop cardio respirator, era ca o leguma. Am suferit mult, din ora in ora ma duceam la ea si ma rugam la Dumnezeu sa-i dea zile sa traiasca. Se poate face ceva mergand cu ea la recuperare. De cand n-au mai fost cu ea? E al doilea an aproape. Din cauza banilor."

La 7 ani, copila nu sta in sezut, nu vorbeste si nu poate manca singura. Ar trebui sa faca fizio si kinetoterapie, dar parintii nu isi permit sa mearga cu ea la tratament. Florin a renuntat la operatiile care poate ca i-ar fi redat mobilitatea, ca sa investeasca toti banii in recuperarea fetitei. Dar nici asa nu reusesc sa o puna pe picioare.

Mioara Baluta: "Mai trebuia sa fie si acuma operat la dreptul riscand sa mearga sa si-l rupa dar a renuntat de vreo 5 sau 6 ori sa ne ducem la recuperare cu fata, da. Nu puteam sa facem fata si el in spital si eu cu fetita pentru ca trebuiesc foarte multi bani. "

Sotii si cei doi copii ai lor locuiesc intr-o singura camera si dorm toti in acelasi pat. Mezinul familiei nu-si doreste decat sa-si vada surioara sanatoasa.

Viceprimarul comunei spune ca ajutorul pe care l-a putut oferi in mod legal primaria nu este suficient pentru nevoile atat de mari ale familiei.

Daniel Voica, viceprimar Cosesti: "Sunt muncitori, gospodari, o familie amarata, din toate punctele de vedere, lovita de soarta, care incearca sa traiasca. Au o casa foarte veche dar curata. O singura camera in care dorm 4 insi, el sotia si 2 copii."

Pentru aceste suflete, fiecare zi e o lupta inegala cu greutatile vietii. Parintii s-au inglodat in datorii si, de luna trecuta, cand fata a trebuit dusa de urgenta la spital, nu mai reuseasc sa ajunga la linia de plutire. Orice ajutor inseamna enorm pentru ei.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO