Cozi de kilometri la munte si drumuri inchise. Afla situatia drumurilor

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Dumul spre statiunea bihoreana Padis este declarat inchis atat de firma care executa lucrari la consolidarea drumului, cat si de cea care face lucrarile de deszapezire, accesul turistilor fiind nerecomandat.

 

Si drumul dinspre Coada Lacului Lesu si Stana de Vale, respectiv Stana de Vale - Coada Lacului, care face parte din DJ 118 K, este inchis din cauza zapezii.

Soferii care doresc sa ajunga in principalele zone turistice din zona montana inalta a Bihorului au posibilitatea sa o faca pe DJ 118 K, spre satul de vacanta Coada Lacului Lesu (drumul dinspre comuna Bulz pana in Coada Lacului fiind accesibil), pe DN 75, spre satul de vacanta Vartop, pe DJ 764 A, spre statiunea Stana de Vale, si pe DJ 763, spre satul de vacanta Boga.

Pe DN1 se circula in coloana intre Sinaia, Busteni si Azuga, pe sensul de mers catre Brasov. De asemenea, s-a format ceata foarte densa pe DN 2B, Braila-Buzau. Afla care este starea drumurilor, in articol.

Citește și
Polei
Trotuarele, adevarate patinoare. Sute de oameni, la spital cu fracturi

Politia Rutiera anunta ca statiunile montane sunt foarte aglomerate si faptul ca nu mai exista locuri de parcare genereaza cozi in Sinaia, Busteni si Azuga.

Turistii care au ajuns cu masinile pe Valea Prahovei au facut 5-6 ore pe drum, din Bucuresti. Dupa calvarul de pe DN1, mii de soferi cauta acum locuri de parcare, acestea din urma fiind pe terminate.

Politistii atentioneaza ca din aceasta seara, pana dupa anul nou, statiunile montane vor fi din ce in ce mai aglomerate.

Rute recomandate pentru evitarea aglomeratiei de pe DN1 Ploiesti – Brasov.

Poate fi folosita ruta DN1A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele.

Pentru zona Bran – Moeciu se poate urma traseul A1 Bucuresti – Pitesti, DN73 Pitesti – Brasov.

Intr-o zi normala Valea Prahovei este tranzitata de aproximativ 5000 de masini. Astazi, numai pana la ora 17.00, au fost peste 12000. Cosmarul de pe drum se vede cel mai bine la Dispeceratele de Monitorizare a traficului. Politistii supravegheaza permanent drumul si incearca sa miste cumva lucrurile.

50 de lucratori, din tot judetul Prahova au fost mobilizati in zona statiunilor. Cel mai greu este la Comarnic si Busteni unde nu exista centura ocolitoare iar trecerile de pietoni fragmenteaza circulatia.

Ceata densa in Braila

Potrivit Centrului Infotrafic, in judetul Braila, este ceata densa pe DN 2B, intre Braila si Buzau, unde abia se vede la 10 metri in fata.

Un alt drum pe care vizibilitatea este redusa, de data aceasta la 50 de metri, este E584, intre Braila si Slobozia.

Soferii sunt sfatuiti sa circule prudent si sa pastreze distanta fata de autovehiculul din fata.

In judetul Prahova, traficul rutier a fost reluat in conditii normale pe DN1A Bucuresti – Ploiesti, la kilometrul 51, in zona Cocorastii-Colt.

Circulatia a fost intrerupta, miercuri la pranz, timp de 45 de minute si ingreunata inca 20, din cauza unui accident rutier in care au fost implicate trei autovehicule.

Conducatorul unui autotren s-a angajat in depasirea unui alt TIR, in timp ce din sens opus se apropia un autoturism. In incercarea de a evita accidentul, conducatorul autotrenului a acrosat atat TIR-ul depasit, cat si autoturismul.

O persoana aflata in masina - care in urma impactului a fost deviata intr-un copac - a fost transportata la spital.

Incepand cu ora 11:50, in judetul Salaj, a fost reluata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN1F Zalau – Cluj-Napoca, intre kilometrii 70 si 80, in zona Meses.

Timp de 30 de minute traficul greu a fost restrictionat in vederea facilitarii interventiei utilajelor de deszapezire si imprastiere a materialului antiderapant.

Pe raza judetului Salaj ninge abundent.

Circulatia se desfasoara cu dificultate si pe toate drumurile din Bistrita - Nasaud din cauza zapezii, in special pe DN 17, in Pasul Tihuta, unde ninge abundent.

In Pasul Tihuta se actioneaza cu sase utilaje care curata zapada de pe sosea si arunca cu antiderapant pentru evitarea blocajelor, scrie Mediafax.

In zona este si foarte frig, -14 grade Celsius, si exista riscul ca zapada sa inghete daca nu este inlaturata la timp.

Cel mai mult a nins pe Valea Somesului Mare, in zona Rodna, Anies, Sant, stratul de zapada atingand 15 centimetri.

Pe alte cateva drumuri nationale care strabat zone montane exista un strat subtire de zapada (in amestec cu material antiderapant), cele mai circulate dintre acestea fiind DN12C Gheorgheni – Lacu Rosu (judetul Harghita), DN67C Novaci – Ranca (judetul Gorj) si DN13B Praid – Gheorgheni (judetul Harghita).
 

Temperaturi intre -8 si +2 grade astazi. Vezi cum va fi vremea de Revelion!

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Cardiac la un pas de moarte, dupa ce salvarea a ramas impotmolita in zapada
Cardiac la un pas de moarte, dupa ce salvarea a ramas impotmolita in zapada

Un barbat din Maramures a fost la un pas de moarte, deoarece drumul spre casa lui era acoperit de zapada si de gheata si salvarea a ramas impotmolita. Pentru ca salvatorii sa ajunga la bolnav a fost nevoie de un tractor, ce a scos echipajul din troiene.

Trotuarele, adevarate patinoare. Sute de oameni, la spital cu fracturi
Trotuarele, adevarate patinoare. Sute de oameni, la spital cu fracturi

Gerul care ne face zilele acestea sa tremuram din toate incheieturile s-a dovedit a fi un dusman extrem de periculos pentru cei mai multi dintre noi. Strazile si trotuarele devin adevarate patinoare pe care abia ne mai putem mentine echilibrul.

Munti de zapada egal munti de probleme pentru autoritatile americane
Munti de zapada egal munti de probleme pentru autoritatile americane

In unele zone din partea de nord-est a SUA stratul depus a atins aproape un metru inaltime. Transporturile sunt reluate anevoios si chinul nu s-a terminat pentru pasagerii blocati pe aeroporturi, chiar in perioada vacantelor de sarbatori.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.