Circulatia pe autostrada Bucuresti-Constanta, ca pe un drum judetean care n-a fost deszapezit

Dată publicare: 12-12-2012 19:21
Dată actualizare: 15-12-2012 01:01


Utilajele si-au facut datoria doar pe jumatate, asa ca zeci de masini au derapat si au cazut in santurile de pe margine. Si asta in situatia in care a nins doar o jumatate de zi.

"Nu puteti intra pe autostrada - e inchisa, ca se deszapezeste. Folositi ruta ocolitoare, drumul vechi". Acest mesaj a fost transmis vehiculelor de mare tonaj care au circulat marti noapte pe autostrada Bucuresti - Pitesti. 

Nu a fost cazul pe cealalalt drum de viteza din sudul tarii. Pe Bucuresti - Constanta, utilajele au deszapezit "cu lama sus", cum spun soferii. Adica in urma plugurilor a ramas un strat de zapada si gheata de cel putin 5 centimetri.

Altii au fost mai putin norocosi. Curatarea partiala a autostrazii a fost terminata de soare.

O alta problema a fost creata de zapada topita. In momentul in care trecea un camion sau un TIR, parbrizele autoturismelor erau acoperite de mizerie, iar vizibilitatea soferilor redusa.

Autoritatile sustin ca au intervenit pe autostrada Bucuresti - Constanta cu pluguri si sararite. Ce-i drept, au fost mai putine ca in anii trecuti, dupa ce contractul cu firma lui Nelu Iordache, arestat pentru presupuse fapte de coruptie, a fost reziliat.

Conducerea Companiei de Drumuri nu a fost de gasit pentru a da o explicatie cu privire la modul in care a fost curatata autostrada. Iar vestile sunt proaste. Vine gerul, care va transforma zapada topita in gheata.


VIDEO PROTVPLUS.RO