Ciorba de peste, cel mai bun remediu anti-mahmureala. Sfaturi de preparare de la bucatarii de pe litoral
Dupa o masa cum a fost cea festiva, plina de aperitive carnuri si pahare de bautura, nu se poate sa fi scapat fara o mica mahmureala. Pe care bucatarii de la malul marii va sfatuiesc sa o alungati cu un bors acru de peste.
Garantat, un castron de ciorba fierbinte va poate readuce la viata sau macar pe linia de plutire. Va avertizam insa ca urmeaza imagini si detalii ce va vor stimula, iar... pofta de mancare.
Intr-o cherhana din Agigea a fost larma chiar daca e intai ianuarie. Zeci de constanteni dar si turisti au dat o fuga sa se dreaga cu vestita ciorba de peste acrita nitel peste masura. E leacul ideal pentru cei care au chefuit intreaga noapte.
Traditia spune ca de anul nou e bine sa mananci peste, dar in cherhanaua de la Agigea ciorba nu e doar pentru superstitiosi. O spun si pescarii care au prins in plasele lor special pentru Anul Nou stavrizi, chefali, crapi si somni, peste si de apa dulce, dar mai ales de apa sarata.
Acesti tineri recunosc ca au baut pana la rasarit. Au adormit si s-au trezit cu gandul la o ciorba care sa le dreaga mahmureala.
Fierbinte si acrita cu otet, ciorba de peste merge unsa cu un ardei iute, asa ca darele de transpiratie de pe fata sunt dovada ca leacul va vindeca de oboseala si indispozitie.
Dupa ce aceste momente de fericire toata lumea a iesit pe faleza. Era si pacat de soarele din prima zi.