La doar 19 ani, o atleta din Prahova a fost lovita crunt de soarta. Dupa ce s-a imbolnavit de TBC, casa i-a ars din temelii

Ultima actualizare: 20-12-2014 08:25

Ingenuncheata de loviturile dure primite de la viata, o tanara de 19 ani din Prahova nu mai indrazneste sa viseze.

Monica Zamfir era o atleta promitatoare, cu un palmares de invidiat la competitii nationale si internationale, dar a primit un diagnostic crunt: tuberculoza. Si ca si cum n-ar fi fost de ajuns, un incendiu i-a mistuit casa parinteasca.

Dupa ce medicii au stabilit ca e bolnava de TBC, Monica Zamfir a fost nevoita sa renunte la sport. S-a internat in spital si a urmat un tratament indelungat, dar cand s-a reintors in casa abia renovata de parinti a mai primit o lovitura. Pe 28 noiembrie, un incendiu a facut scrum locuinta la care ai ei muncisera din greu.

Acum, stau cu totii intr-o camera a gradinitei din comuna Varbilau pe care primarul le-a pus-o temporar la dispozitie. Monica a renuntat la planurile ei de campioana si nu mai spera decat sa-si castige intr-un fel existenta.

Monica Zamfir: "Daca ma credeti, de cand s-a intamplat incidentul este prima zi cand vin aici pentru ca imi e greu sa vin sa vad, pentru ca stiu ce a fost si nu mai este absolut nimic, nimic, nimic."

Cateva diplome si un tricou de campioana ars pe alocuri. In rest, doar amintiri. Nici cupe, nici medalii nu mai are si erau cu zecile. Monica Zamfir a fost de multe ori pe podium la competitiile de alergare.

Acum, fosta sportiva isi stapaneste cu greu emotiile. Nu ii place sa vorbeasca despre ghinioanele avute. Dupa 6 ani de sport, totul parea roz. Voia sa dea la facultatea de educatie fizica si o asteptau concursurile de seniori, cand si-a dat seama ca organismul n-o mai ajuta.

Monica Zamfir: "Ma simteam obosita, faceam antremamente de doua ori mai mult si nu puteam sa fiu nici la nivelul celor mai mici decat mine."

Niculina Zamfir, mama Monicai: "Cand a venit rezultatul de la analize, s-a inchis in ea nu prea mai colabora, dar incetul cu incetul am trecut pesta hopul acesta."

A urmat insa alt hop. Pe 28 noiembrie dimineata, un incendiu pornit la mansarda le-a facut scrum casa. Totul era nou in interior, dupa ce mama muncise ani buni in strainatate sa stranga bani tocmai pentru renovarea locuintei.

Gheorghe Zamfir, tatal Monicai: "Nu avem cuvinte cat e de traumatizant, sa faceti o casa sa nu mai aveti nimic e greu, dar ii multumim lu Dumnezeu sa vedem ce facem inainte sa mearga luptam ca asta e viata

Monica Zamfir: "Am vrut sa ajung undeva departe cu sportul am vrut n-am mai putut m-am imbolnavit voiam sa plec in afara sa fac ceva sa castig un ban sa imi ajut parintii acum chiar sunt nevoita sa fac lucrul asta."

Asa ca tanara, in ciuda bolii de care sufera, va pleca in strainatate. Spera sa-si gaseasca ceva de lucru pentru a trimite bani parintilor sa refaca intreaga casa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO