"Regele" Cioaba a inaugurat tribunalul tiganesc

Ultima actualizare: 02-05-2012 12:56

Staborul, forul de judecata al romilor, vrea sa se transforme intr-un tribunal cu cladire, grefieri si angajati cu robe. Autointitulatul rege Florin Cioaba a inaugurat luni la Sibiu Staborul Romano, care se doreste a fi o comisie de mediere si impacare.

Romii vor fi citati si judecati ca la o instanta adevarata, chiar daca nerecunoscuta oficial. Nu se vor decide fapte penale, ci doar cele ce tin de traditii si obiceiuri. Sala se vrea o copie a uneia de tribunal. Cele doua familii isi cer dreptate in fata asa numitilor "judecatori" imbracati in robe.

Judecatorii sunt alesi din randul comunitatilor din toata tara, dintre persoanele care nu au avut probleme cu legea si au autoritate asupra celor pe care ii conduc. Ei spun ca staborul va media conflictele inainte ca acestea sa produca vreun efect penal si, acolo unde este cazul, vor anunta autoritatile. Staborul se va ocupa si de cazuri care nu pot fi rezolvate prea usor de instantele oficiale cum ar fi, de pilda, negocierile dintre parinti asupra averilor atunci cand isi casatoresc copiii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO