Cine a fost ”Emi Pian”, liderul clanului de interlopi Duduianu, ucis într-o reglare de conturi

Ultima actualizare: 04-08-2020 12:30
Florin Salam, Emi Pian (Duduianu)
Facebook.com

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, cunoscut sub numele de ”Emi Pian”, a fost ucis luni noaptea, în București, după un conflict care pare să fie o reglare sângeroasă de conturi între interlopi.

Emi Pian, pe numele lui adevărat Florin Mototolea, era liderul unei dintre cele mai periculoase astfel de grupări din București: clanul Duduianu.

Ultimul său mesaj  pe Facebook a fost postat cu puțin timp înainte să fie ucis, luni, 3 august 2020:

La multi ani fratioru meu viata mea Draghici ionut vtm” - a scris el pe rețeaua de socializare.

El a ajuns liderul acestei grupări după ce Ion Duduianu, care era fostul șeful al clanului, a murit la sfârșitul anului 2018, cu puţin timp înainte de a ieşi din închisoare.

Ion Duduianu se afla după gratii în penitenciarul cu regim deschis din Găeşti. El mai avea de ispăşit 2 ani dintr-o pedeapsă de 10 ani pentru cămătarie, constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi urma să intre în comisia de liberare condiţionată.

După ce devenit lider al acestei grupări de interlopi, ”Emi Pian” a intrat în atenia opiniei publice, în 2019, pentru că a călcat un tânăr pe trecerea de pietoni. El a fost arestat pentru tentativă de omor, iar incidentul, produs in sectorul 5 al Capitalei, a fost surprins de camerele de supraveghere.

Iar după ce a fost eliberat, Emi Pian a fost întâmpinat cu o petrecere cu șampanie, artificii și lăutari chiar în fața Penitenciarului Rahova!

Ulterior, Clanul Duduianu a revenit în atenția publică după ce, în iulie 2020, poliția a făcut mai multe descinderi la locuințele lor, într-un dosar de șantaj. Ingredientele acestui caz sunt demne de versurile din manele, dar și de maneliști, care s-ar fi plâns autorităților judiciare că ar fi căzut pradă unui temut clan din Capitală.

Deocamdată nu se cunoaște oficial identitatea celor doi maneliști care au făcut plângerile, dar potrivit unor surse apropiate anchetei ar fi vorba despre Florin Salam și Nicolae Guță.

Aceștia s-ar fi plâns că ar fi fost invitați la diferite petreceri organizate de cei din clanul Duduienilor, iar acolo banii pe care i-ar fi câștigat de la cei cărora erau puși să le cânte piesele preferate le erau luați cu forța.

În alte cazuri, erau puși să cânte fără să fie plătiți, fiind șantajați.

13 persoane au fost reținute în acest dosar. 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO