Ciclomosii, traditia prin care copiii cu nevoi speciale au parte de Sarbatori fericite. "Am pregatit jucarii din ale mele"

Dată publicare: 07-12-2015 07:38
Dată actualizare: 10-12-2015 07:01


La Cluj-Napoca, de cinci ani incoace Mo Nicolae vine pe bicicleta. Duminica seara, zeci de voluntari s-au costumat si au pedalat prin oras pentru a imparti cadouri copiiilor cu nevoi speciale din judet.

Drept rasplata, micutii le-au oferit momente artistice deosebite. Darurile au fost cumparate din banii adunati de la oameni cu suflet mare, dar si de la elevi.

Povestea ciclomosilor a inceput in urma cu cinci ani. De atunci, voluntari cu suflete mari se aduna in Piata Unirii din Cluj Napoca si pornesc, incarcati cu daruri, spre copiii cu nevoi speciale. Nici in acest an nu au lipsit costumele si bicicletele.

Levente Kertesz, organizator: "Ciclomosii sunt toti cei care vor sa vina si sa imparta bucurie. In primul an ne-am strans 25 de mosi. Anul trecut am reusit sa ne strangem 411 mosi."

Pentru Tiberiu, a devenit o traditie sa aduca zambete pe chipurile pustilor.

Tiberiu Lehene: "Majoritatea sunt copii cu probleme care nu se bucura ca si noi de Sarbatori."

Denis are 9 ani si stie deja cat de important este sa daruiesti.

Denis, ciclomos: "Am pregatit niste jucarii din jucariile mele. Eu sunt bucuros pentru ca si ei sunt bucurosi."

Si Darius i-a urmat exemplul.

Darius, ciclomos: "Sunt imbracat in mos. O sa pedalam asa mai multi imbracati ca mine, o sa ii ajutam pe alti copii."

Dupa ce au pedalat pe strazile din oras, ciclomosii s-au oprit la Casa de cultura a Studentilor, unde au impartit cadourile. Iar copiii cu nevoi speciale s-au bucurat pentru fiecare dar. Si le-au multumit voluntarilor intr-un mod aparte: printr-un spectacol.

Ramona Muresan, director Liceul special pentru deficienti de vedere Cluj: "Inseamna bucuria ca cineva le acorda atentie, incredere, ca ii pretuieste."

In total, au fost pregatite peste 500 de pachete cu dulciuri si jucarii.


VIDEO PROTVPLUS.RO