Maraton caritabil organizat la Targu Mures. Cu banii stransi, 40 de copii vor merge pentru prima oara in viata lor in tabara

Dată publicare: 06-12-2015 17:47
Dată actualizare: 09-12-2015 07:41


De Mos Nicolae, sute de locuitori din Targu Mures, printre care si multi copii, si-au pus caciulite de "Mosi" si au participat la un concurs de alergari. Totul pentru o cauza nobila, dupa exemplul batranului darnic cu cei mici

Din banii oferiti de participantii la acest maraton, 40 de copii din familii nevoiase, care nu au fost niciodata intr-o excursie, vor pleca la anul in prima lor tabara.

Peste 500 de Mosi au alergat prin centrul orasului. Iar copiii au fost cei mai iuti spiridusi. Regulile maratonului au fost simple: pentru o suma modica, fiecare participant a primit cate o caciulita rosie.

Nagy Barna, organizator: "Strangem fonduri pentru copiii nevoiasi. 40 de copii intr-o vacanta vara, copii care tot anul nu au reusit niciunde sa mearga, pentru ca parintii si familia nu au reusit sa duca in excursie."

Participant: "E frumos, m-am imbracat si atat. Ca Mos Craciun, adica Mos Nicolae."

La Maratonul Mosului au participat si sportivi ai unor cluburi din oras.

Participant: "Cred ca este o idee buna, sa ajutam oamenii. Si localnicii ne sustin la baschet, asa ca si noi am venit sa-i sprijinim."

Pentru ca, de fapt, nimeni nu stie ce costum poarta Mos Nicolae, spre deosebire de acela faimos al lui Mos Craciun, improvizatiile au fost binevenite.

Participant: "Am incercat sa improvizam o caciula de Mos Craciun pe o casca de fotbal american. Este o idee foarte buna si binevenita."

Din banii adunati, 40 de copii sarmani vor pleca anul viitor in prima lor tabara. Anul trecut, cu banii adunati la acest eveniment, au fost ajutati copiii care sufera de cancer.


VIDEO PROTVPLUS.RO