CFR a rezolvat problema intarzierilor! Le-a inclus in Mersul Trenurilor!

Ultima actualizare: 04-10-2012 22:57
CFR

De duminica, trenurile CFR nu vor mai avea intarzieri! Nu sariti in sus de bucurie insa! Paradoxal, asta nu inseamna ca veti ajunge la destinatie la timp, ci doar ca intarzierile au fost introduse, oficial, in noul Mers al Trenurilor.

 

In unele cazuri, diferenta de timp in care acelasi tren strabate aceeasi distanta, inainte si dupa ora 24,00 a zilei de 12 decembrie, este si de o ora si jumatate.

Sa luam drept exemplu trenul accelerat Iasi - Timisoara. Acesta va strabate cei 815 kilometri in 17 ore si doua minute, in loc de 15 ore si 32 de minute, cum se intampla in prezent.

Cei de Ministerului Transporturilor recunosc situatia. "Am marit timpul de parcurs la trenurile care, statistic, au demonstrat ca inregistreaza intarzieri in fiecare zi. Am avut reclamatii de la oameni care veneau din tara si aveau programare la ambasade, de exemplu. Astfel, omul va sti exact cand ajunge la destinatie", a declarat pentru Gandul secretarul de stat Gheorghe Popa. El a precizat ca intarzierile sunt cauzate de starea proasta a infrastructurii. Si nici nu e de mirare! Un studiu recent situeaza Romania pe locul 110 in lume la acest capitol. Dupa Zimbabwe!

"Oficializarea intarzierilor" nu pare sa fie o simpla coincidenta. In urma cu apoape o luna si jumatate, www.stirileprotv.ro va anunta ca o lege europeana vine sa puna ordine pe calea ferata. Cu alte cuvinte, calatorii vor obtine pana la jumatate din pretul biletului, daca stau prin gari nejustificat.

Norma a intrat deja in vigoare, la data de 3 decembrie, si confom Regulamentului European stabileste despagubiri de 25% din bilet pentru o intarziere intre 60 si 119 minute si minimum 50% din pretul legitimatiei de transport pentru o intarziere de 120 de minute sau mai mult. Iar despagubirea nu se achita in instanta, ci pe loc.

Mersul trenurilor CFR = mersul melcului: zeci de minute intarziere!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO