Mersul trenurilor CFR = mersul melcului: zeci de minute intarziere!

Ultima actualizare: 04-06-2012 06:36

La omul sarac, nici boii nu trag. Aceasta vorba simpla, din batrani, reflecta perfect situatia de la CFR. Putinii clienti ajung sa fuga din tren in microbuze, din cauza intarzierilor uriase.

Sa nu uitam nici ca de multe ori legaturile sunt atat de proaste intre garniturile rapide si cele de persoane incat par sa fie facute intentionat pentru a-i descuraja pe calatori. 

Desi pare o treaba complicata, in realitate treburile sunt foarte simple! Luati exemplul celor care vin de la Satu Mare. Trenul lor trebuia sa ajunga in Gara de Nord la ora 19. Din cauza lucrarilor din zona Comarnic, cursa intarzie in fiecare zi. Asa se face ca trenul ajunge in Gara de Nord cu o intarziere de cel putin 30 de minute.

Cat despre cei care vin de la Satu Mare si nu se opresc la Bucuresti, ci vor sa ajunga la Galati sau la Constanta, lucrurile se complica. Trenurile de legatura pleaca la 19.15, asa ca sunt fortati sa se urce in microbuze. Exemplul nu este unic. Situatia se repeta la Brasov, Suceava, Timisoara sau Cluj. Statiile de microbuze si autocare plasate in apropierea garilor merg bine de pe urma celor care nu au trenuri de legatura.

Pana una alta, in 2009, trenurile merg de doua ori si jumatate mai incet ca acum 20 de ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO