Cererea de sejururi pe litoralul românesc, cu peste 50% mai mare față de 2019, cel mai bun an din istorie

Cererile de sejururi pe litoralul românesc, cu peste 50% mai multe față de 2019, cel mai bun an din istorie
StirilePROTV

Cererile de sejururi pe litoralul românesc au crescut în ultimele două săptămâni cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, considerat cel mai bun an din istoria turismului autohton, iar hotelurile sunt ocupate 100% în vârf de sezon.

Pe fondul relaxării restricţiilor determinate de pandemie, precum şi datorită ofertelor lansate de operatorii din turism, românii se grăbesc să-şi asigure sejurul din această vară pe litoral, astfel că la fiecare mai puţin de un minut se efectuează o rezervare, conform News.ro.

“Mulţi români aleg litoralul românesc şi vara aceasta pentru a petrece principalul concediu din an pentru că se simt mult mai în siguranţă. Criteriile care contează sunt proximitatea faţă de casă, accesibilitatea, precum şi faptul că nu li se solicită un test PCR sau dovada vaccinării, obligatorii pentru călătoriile în străinătate. Iar din acest punct de vedere, credem că turismul intern în general va avea de câştigat în 2021. Am mai constatat faptul că, deşi sunt turişti care adaugă în pachet şi asigurarea cu acoperire Covid-19, numărul lor a scăzut în comparaţie cu lunile ianuarie-februarie, ceea ce înseamnă că mulţi români au o abordare mai relaxată acum faţă de pandemie”, afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

 

Hotelurile, ocupate 100% în vârf de sezon

 

În general, rezervările de vacanţe sunt pentru perioada iulie – august, motiv pentru care, în acest moment, deja sunt hoteluri care, pe anumite intervale din vârf de sezon, au grad de ocupare de 100%.

Pandemia a modificat şi comportamentul de consum al turistului român: astfel, mulţi se orientează mai ales spre hoteluri de 3 şi 4 stele pentru a beneficia de servicii de calitate şi pentru că se simt mai în siguranţă din punct de vedere sanitar.

”Valoarea medie a unui sejur rezervat în această perioadă este de 2.200 de lei, iar această creştere a cererii se datorează şi faptului că preţurile au rămas la nivelul anului anterior sau chiar mai reduse în unele situaţii. Astfel, vara debutează cu tarife de sub 100 de lei pentru două persoane la un hotel de 3 stele. Durata medie a vacanţei este de 5 nopţi, dar există şi turişti care aleg sejururi extinse, de două, chiar trei săptămâni”, arată compania.

Staţiunile preferate anul acesta sunt şi acelea în care s-au făcut investiţii – fie de către autorităţi, aşa cum este proiectul de extindere a plajelor din Mamaia, fie investiţii private, aşa cum sunt cele făcute de hotelieri în unităţi de cazare în Eforie Nord, Venus, Olimp, Jupiter etc.

 

Numărul de turiști, mai mare ca în 2019

 

“Aceste investiţii transformă cu adevărat litoralul românesc şi îi atrag la mare şi pe românii care nu au mai fost în această destinaţie de mai bine de un deceniu. Ne dorim ca procesul să continue şi să ajungem să ne comparăm cu staţiuni din vestul Europei, nu doar cu cele din ţări învecinate”, adaugă Ionuţ Nedea.

Reprezentanţii Litoralulromanesc.ro consideră că în acest sezon estival numărul turiştilor care vor petrece un sejur la Marea Neagră va creşte în comparaţie cu ultimii doi ani şi speră că 2021 este anul relansării turismului intern în general şi a turismului de litoral în special.

Românii pot petrece un sejur pe litoralul românesc cu tarife pornind de la 40 de lei pe noapte, prin programul ”Litoralul pentru Toţi”, care se desfăşoară în perioada 21 mai – 20 iunie.

Până în prezent, 54 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre vor participa la acest program, punând la dispoziţia turiştilor aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte.

Tarifele prin programul “Litoralul pentru Toţi” sunt cu până la 65% mai mici faţă de cele din vârf de sezon. Tariful pentru o noapte de cazare începe de la 40 de lei, cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziţionat la un hotel de 3 stele din staţiunea Neptun si costă 80 lei/noapte pentru 2 persoane.

La polul opus, se află staţiunea Mamaia, unde la un hotel de 4 stele 2 persoane vor plăti pentru un sejur de minim 5 nopţi, care include cazare cu servicii de masă ultra all-inclusive, 520 lei/ noapte.

Turiştii care vor să se cazeze în staţiunea Eforie Nord beneficiază de tarife pornind de la 85 lei/noapte pentru 2 persoane, pachete de minim 4 nopţi.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Litoralul se pregătește de oaspeți. Cât costă o noapte de cazare în Mamaia și Vama Veche
Litoralul se pregătește de oaspeți. Cât costă o noapte de cazare în Mamaia și Vama Veche

Litoralul se pregătește de oaspeți. În cele mai căutate stațiuni, Mamaia și Vama Veche rezervările s-au dublat de joi și până vineri.

A început programul
A început programul "Litoralul pentru toți". Cât costă o noapte de cazare

Pe litoral, vremea bună vine cu oferte. A început programul „Litoralul pentru toți”, iar hotelierii încearcă să-i atragă pe oaspeți cu prețuri mici.

Patronii de pe litoral caută cu disperare angajați. Se câștigă și 2.000 de euro pe lună
Patronii de pe litoral caută cu disperare angajați. Se câștigă și 2.000 de euro pe lună

Litoralul se pregătește de oaspeți, dar mii de locuri de muncă ar trebui ocupate până când începe sezonul. Mulți dintre cei care obișnuiau să lucreze vara la mare s-au angajat în alte domenii.

Recomandări
Parlamentul European alocă 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei, parte a raportului întocmit de Siegfried Mureșan
Parlamentul European alocă 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei, parte a raportului întocmit de Siegfried Mureșan

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.