Cele mai interesante case din Capitala, deschise publicului. Cladirea veche de un secol, luata cu asalt de vizitatori
Iubitorii de frumos din Bucuresti au vizitat sambata noapte cele mai interesante case din Capitala. Locuri in care artistii creeaza sau cladiri vechi inchise de obicei si-au deschis larg usile.
Chiar daca a fost frig, musafirii s-au incalzit cu vin fiert si au umblat din casa-n casa pana in zori, ca sa descopere o parte din istoria orasului.
Gradina Sticlarilor de pe strada Vasile Lascar din Bucuresti a primit zeci de oaspeti curiosi. In cladirea veche de mai bine de un secol s-au adunat de-a lungul vremii mai multi sculptori, arhitecti si designeri aflati la inceput de drum.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Calina Curticapean, muzician: "Nu stim cine a trait aici, nu stim povestea familiilor care au trecut pe aici, dar putem sa ne imaginam si ne lasam inspirati de starea locului si sa o transmitem mai departe prin muzica, desen, sculptura."
Si Casa Carol 53, parasita pana acum cinci ani, a fost readusa la viata de mai multi artisti care s-au strans sub acoperisul ei.
Sambata noapte, intrarea a fost libera si pentru bucurestenii dornici sa exploreze locul.
Andreea Toma: "E mult mai interesant pentru ca are loc intr-un hub de artisti iar creatia pluteste in aer."
Turul a continuat cu o alta cladire peste care timpul a trecut necrutator. Construita acum mai bine de o suta de ani, aceasta casa de pe pe strada Jean Louis Calderon este nelocuita si de obicei inchisa pentru vizitatori. Insa, de aceasta data, si-a deschis portile pentru iubitorii de arhitectura care vor sa vada cum arata interioarele bucurestene de alta data.
Reprezentantii unei firme de arhitectura vor sa creeze din acest loc un spatiu pentru tinerii cu viziune.
Diana Ichim, PR firma de arhitectura: "Este un spatiu parasit, in care nu s-a mai locuit de foarte mult timp si prin acest eveniment cream o punte intre arte si cei care vin sa o viziteze."
Pe langa cladiri incarcate de istorie, cei care au participat la Noaptea Caselor au putut sa treaca pragul unui imobil nou, construit in totalitate de studenti. Evenimentul se afla la a treia editie, iar circuitul a cuprins 15 case din Capitala.