RETETE DE PASTE: Secretul pentru cele mai bune cotlete de berbecut
Ce veti alege in ziua de Paste: o friptura bine rumenita de berbecut sau o felie de drob? Ori un stufat, care combina perfect verdeata si carnea de miel ? Pe toate la un loc, vor raspunde multi dintre cei care au tinut post si nu mai pot de pofta.
Cine sa reziste ispitei, cand de Paste aproape toate casele te imbie cu aromele tavilor aburinde. Sa se consemneze ca mielul nu a fost sacrificat degeaba. Totul se foloseste, iar din organe se prepara drobul.
O mancare grea, dar pentru care aproape oricine se sacrifica o data pe an sa o savureze. Si nici macar nu e greu de facut. In afara de carne, se mai adauga ceapa verde si usturoi, oua, cimbrisor si cateva condimente.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mare succes va avea si stufatul.
Chiar daca respectam traditia si pregatim mancarea dupa retete vechi, bucatarii ne sfatuiesc sa venim cu ceva nou macar cand o aranjam in farfurie. Cu putina imaginatie oricine poate fi un masterchef in propria bucatarie.
Tot cotletele merg foarte bine la gratar. O reteta imprumutata de la sarbi ne recomanda sa le tinem la marinat inainte de a le pune pe foc.
Daniela Cojocaru, bucatareasa: "Se tin in bait timp de 24 de ore. Vin rosu sau rose, ardei care pisca tare, tare, tare ... apoi le lasam pe gratar vreo 20 de minute."
Cine sta la casa poate prepara mielul sau berbecutul, la protap. Se mai lasa putin la cuptor si friptura e gata.
Mielul se stinge cu un vin rosu sec, sa ajute la digestie. Poate chiar unul de pelin.