Cel mai scump hamburger din Romania costa 1.500 de lei. Chifla este colorata cu cerneala de sepie si invelita in aur de 23K
Hamburger invelit in foita de aur, cu vita din Japonia, servit cu homar sau crevete urias de Madagascar. Sunt propunerile bucatarilor din restaurantele cu staif pentru romanii excentrici.
Este lesne de inteles ca un astfel de preparat e echivalentul salariului mediu pe o luna. Exista insa oferte pentru toata lumea, cu vita angus sau chiar quinoua, daca sunteti vegetarieni. Restaurantele care au introdus burgerii in meniu s-au triplat in doi ani.
Pretul cerut: 1.500 de lei. Vi se pare ca e la fel de scump ca o bijuterie? Ei bine, nu sunteti departe de adevar. Chifla colorata cu cerneala de sepie este invelita in foita de aur de 23 de karate, iar ingredientele sunt aduse din toate colturile lumii: vita din Japonia, homarul din Oceanul Atlantic, crevetele urias din Madagascar, cartofii din Kongo, iar trufele sunt romanesti.
"O sa le tinem sapte minutele, gatim toate ingredientele in acelasi timp, la 300 de grame. Tot acolo voi adauga si homarul, pe care l-am oparit putin inainte. Langa, voi aseza un crevete de Madagascar, este un gigant, sofranul din Irak. Punem pe gratar chifla, care deja este imbracata cu foita de aur", a spus Iosif Stefanescu, bucatar sef.
Evident, cine vrea sa manance asa ceva, trebuie sa dea comanda cu cel putin o zi inainte.
Va intrebati, probabil, cine se incumeta sa plateasca o suma atat de mare pe un astfel de preparat. Ei bine, cerere exista. Desi abia a fost lansat, sunt zeci clienti care vor sa incerce hamburgerul cu foita de aur. Iar multi il vor livrat la domiciliu.
Aceasta combinatie de gusturi te duce in Raiul culinar, daca el exista cu adevarat. Mai pamantesc totusi, si la gust, si la pret, este insa hamburgerul cu vita angus, care costa intre 30 si 100 de lei.
Pentru cei care poftesc, dar tin post ori sunt vegetarieni, exista si varianta de hamburger cu quinoa.
Asociatia bucatarilor sustine ca burgerul a depasit inca de acum doi ani sfera fast-food-ului si s-a extins in meniul tuturor restaurantelor, dar si ca trendul va continua.
Numai anul trecut, romanii au mancat peste 50 de milioane de hamburgeri.