Cei care nu si-au platit impozitul pe case, terenuri si masini pot sa uite de banii de la stat

Dată publicare: 29-12-2011 19:00
Dată actualizare: 06-10-2012 04:54


Aproape 900.000 de beneficiari de ajutoare sociale au intrat intr-o cursa contra cronometru din care scapa cine poate. Guvernul a anuntat ca toti cei care nu si-au platit impozitele pe case, terenuri si masini in 2011, pot sa uite de banii de la stat.

Asa ca trebuie sa-si achite iute restantele, nu de alta, dar din ianuarie incep controalele. Multi au primit vestea ca pe o lovitura.

Rau este ca si cei care vor sa plateasca pot avea probleme. In Sectorul 4 din Bucuresti, de pilda, ghiseele vor fi redeschise abia la anul.

In schimb, in Sectorul 6 nu aveai unde sa arunci un ac. E drept ca si datoriile populatiei sunt uriase.

"In Sectorul 6 locuiesc aproape 350.000 de persoane si din acest numar de persoane 55.000-56.000 de persoane sunt restantieri", spune Daniela Anghel, Primaria Sectorului 6.

Primariile incep controalele din prima luna a anului viitor, iar rau platnicii raman fara ajutoare.

Vor fi verificati 880.000 de romani, care primesc venitul minim garantat, indemnizatie pentru cresterea copilului si alocatia de sprijin pentru familiile sarace cu copii.

Ministerul Muncii sustine ca platile vor fi reluate, inclusiv sumele neacordate pe perioada suspendarii, imediat ce beneficiarul face dovada achitarii impozitelor.

Daca impozitele restante nu sunt insa onorate timp de 5 luni, beneficiarul este scos din evidente si va primi ajutorul doar daca isi face din nou dosarul.

Impozitul pe un apartament de doua camere este de 140 de lei. Daca nu il plateste la timp, o mama care a castigat 2000 de lei pe luna inainte de nastere risca sa piarda alocatia lunara 1500 de lei.

Tags: taxe, impozite,


VIDEO PROTVPLUS.RO