Cei care ne inspiră să mergem mai departe. Daniel, șofer: „Și clienții au nevoie de noi”
A sosit momentul să vorbim și despre acei oameni care nu au renunțat la meseriile lor, chiar dacă asta presupune un risc ridicat de infectare.
Pe lângă medici, asistente sau polițiști, în această categorie intră și curierii, vânzătoarele, taximetriștii ori cei care conduc mijloacele de transport în comun.
Daniel are o companie de taxi în Alba Iulia și este unul din cei care, în această perioadă, continuă să meargă la treabă, chiar dacă se expune. Este însă, extrem de atent. Cu mască, mănuși pe care le dezinfectează des, dar și cu vizieră, se simte protejat. În plus, dezinfectează mașina după fiecare client.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daniel: „Oricând riști să iei o persoană purtătoare de virus. Ne gândim și la faptul că și clienții au nevoie de noi și nu putem să-i lăsăm pe jos. Trebuie să-i ajutăm în situațiile acestea."
Câștigurile, cel puțin în taximetrie, sunt în scădere cu aproape 50 la sută. Pentru mulți însă, este foarte important să-și păstreze locul de muncă.
Și vânzătorii se expun. Daniela are 31 de ani este din Iași și lucrează la casa de marcat dintr-o patiserie. Închipuiți-vă că zilnic întâlnește zeci de oameni, iar acasă are un copil de trei ani.
Daniela: „Eu din start am zis că vin la muncă. Ajungem acasă și dezinfectare totală. Pe lângă preșul de afară cu clor, hainele care sunt deasupra mea în balcon direct, apoi baie, spălat pe mâini, dezinfectat și apoi bebelușul în brațe."
Cu aceeași încredere merge mai departe și Mirela, din Cluj.
Mirela: „Și-am zis c-ar fi mai bine să ne luăm niște măsuri de protecție. Mai frică îmi este că am părinții care locuiesc cu noi aici."
Nici pentru curieri nu este ușor. Horațiu Beudean, din Bistrița-Năsăud, de exemplu, duce zilnic aproape câte 200 de colete, cu 80 la sută mai multe decât într-o zi obișnuită. Pe el, meseria îl face mai fericit, pentru că reușește de fiecare dată să le ducă oamenilor acasă, fix ce-și doresc.
Horațiu: „Am început de la 1 aprilie, chiar în plină epidemie. Le ducem la clienți acasă, le punem coletul la ușă sau ies și păstrează distanța."
Oricât de grele ar fi vremurile pe care le trăim, ei sunt cei care ne inspiră să mergem mai departe cu încredere.