Cearta intre specialisti pe tema organismelor modificate genetic
Cuvinte grele aruncate intre oamenii de stiinta si ecologisti pe tema organismelor modificate genetic. In timp ce comunitatea academica sustine ca nu patim nimic daca mancam porumb sau cartofi din soiuri hibrid, activistii considera exact contrariul.
La Academia de Stiinte Agricole cativa cercetatori sustineau prelegeri despre beneficiile organismelor modificate genetic. Pentru ca nu au fost invitati, cativa ecologisti au intrerupt lucrarile si i-au acuzat pe specialisti ca au beneficii materiale daca sustin soiurile mutant.
In schimb, producatorii agricoli sustin ca organismele modificate genetic le-ar aduce numai beneficii
Fata de un cartof obisnuit, cel hibrid este tratat cu anumite substante pentru a rezista daunatorilor. In plus foloseste industriei deoarece contine mult amidon. Insa ajunge in furajele animalelor si in mediu prin polenizare, spun ecologistii care anunta ca oamenii care il consuma vor suferi enorm.
Circul vine si dupa ce Comisia Europeana a autorizat luna aceasta patru noi organisme modificate genetic, la porumb si cartof.
In lume, SUA, Brazilia si Argentina au cele mai mari suprafete cultivate cu astfel de plante. In Europa, pe primul loc este Spania, iar Romania are doar 3.000 de hectare.