Ce spune Stela Popescu despre monologul din Las Fierbinti care a devenit viral pe internet. "Fara citit suntem saraci"

Dată publicare: 15-10-2015 18:29
Dată actualizare: 18-10-2015 00:16


"Fara citit suntem saraci, iar invatamantul la sate ar trebui sa fie obiectivul zilelor noastre", spune actrita Stela Popescu.

Declaratia vine dupa ce scena interpretata de ea in serialul "Las Fierbinti", in care deplange situatia invatamantului romanesc, a devenit virala pe internet si a strans mii de comentarii. Joi, Stela Popescu a dus carti in cateva scoli din judetul Iasi. S-a intalnit cu elevii si le-a vorbit despre magia lecturii.

In rolul unei directoare de scoala, actrita a aparut intr-un episod din serialul "Las Fierbinti" si a punctat slabiciunile invatamantului romanesc, mai ales in zona rurala. Scena a impresionat mii de oameni.

La cateva zile dupa difuzarea episodului, Stela Popescu a ajuns joi in doua sate din comuna Tiganasi, judetul Iasi. Pe langa cele 2.000 de carti oferite de o editura romaneasca, actrita le-a adus copiilor un mesaj despre importanta lecturii. 

Stela Popescu: "Citind, voi puteti intelege si cunoaste experienta a mii si mii de oameni... Deci, eu va sfatuiesc sa invatati."

"Regizorul a zis: 'vreau ca sa punctezi in serial un moment care sa impresioneze, despre educatia care s-a distrus in Romania'. Eu imi facusem gandul sa fac comedie si el a zi: 'nu, nu... ma intereseaza dezamagirea, tristetea situatiei educatiei in Romania'. Si astfel s-a creat momentul" - explica actrita scena din "Las Fierbinti".

Scenele au strans mii de "share-uri" si comentarii: "Murim incet si sigur fara educatie. Suntem un popor pierdut in ceata.", "Din pacate, numai adevar. Nici urma de ironie.", "Film, dar cat adevar in acest monolog."


VIDEO PROTVPLUS.RO