Ce preferi: cozonacul facut in casa sau pe cel cumparat?
UPDATE: Peste cateva zeci de ani s-ar putea sa-i vedem formele apetisante doar in poze. Vorbim despre cozonacul traditional romanesc facut dupa reteta originala, savuroasa, insa extrem de laborioasa.
In timp ce la tara bunicile au rarit-o cu framantatul, iar la oras gospodinele au pus de mult pe ultimul raft al dulapului formele de cozonac, piata se lasa cucerita de rivalul vestic: panettone. Trei producatori mari de panificatie au cumparat retete austriece si italienesti. In plus, in super si hipermarketuri troneaza stive gigantice de cozonaci din import, multi la oferta.
Cozonacul scos de fabrica de paine costa numai 6-7 lei, dar colecteaza pe rafturi straturi considerabile de praf.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Asa ca s-a trecut la varianta 2 - panettone cu crema, fulgi de cacao, sirop caramel, migdale, fistic, praline si stele de zahar. Varianta autohtona a desertului vest-european trebuie totusi sa castige lupta cu titularul, care are deja un sfert din piata romaneasca.
Un lucru e cert: fie ca faceti comenzi in cofetarie, cu 15-20 de lei pe bucata, fie ca veti gasi o bunica eroina, sa framante pentru toata familia, rezultatul va va indulci sarbatoarile.