Ce facem cu maidanezii? Capitala are un singur adapost. Arhiplin
UPDATE: In Romania, cazurile de rabie s-au inmultit de patru ori fata de anul trecut. Traiti cu senzatia ca o astfel de informatie ar putea sa sensibilizeze autoritatile? Greu de crezut.
In lipsa unei strategii, noi nu mai eutanasiem cainii, dar nici nu-i mai strangem de pe strazi pentru ca nu avem unde sa-i cazam. De ce? E simplu - unii au avut grija sa desfiinteze si putinele adaposturi pe care le aveam. Toate aceste erori se rasfrang evident asupra oamenilor nevinovati.
In Romania, unde nu gasesti caini vagabonzi? E greu de spus, din moment ce ii vezi si pe strazi si in parcuri, in locurile de joaca pentru copii, pe langa scoli, spitale sau in statiile de autobuz. Nimeni nu ii poate numara.
Mai grav este ca sunt si multe animale bolnave. Numai in Bucuresti, 10.000 de oameni au trecut anul acesta pe la centrul antirabic din Bucuresti.
Medicii sunt ingrijorati pentru ca, spun ei, numarul cazurilor de rabie a crescut serios intr-un an. In 28 de judete, au fost prinse vulpi bolnave, care au transmis apoi boala cainilor si pisicilor.
Autoritatile stiu ca, din septembrie, de cand s-a desfiintat un centru pentru colectarea cainilor, Capitala a ramas cu un singur adapost, arhiplin.
Fara interventia lor, cainii se inmultesc in voie. Teoretic, fiecare catea fata, anual, alte patru femele. Cu alte cuvinte, in doi ani, 25 de catele vor fi in oras in locul uneia singure.
Vezi aici ce a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, despre solutiile sale la problema cainilor vagabonzi, la videochatul stirileprotv.ro.
Imagini socante! Caini morti, aruncati intr-o fantana din Gorj!