Ce daca ti-ai montat centrala termica! Tot platesti intretinere la bloc!


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 21:02
Data publicarii: Vineri 17 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Pentru cei care au centrale proprii de apartament iarna vine cu facturi fierbinti. Chiar daca s-au debransat de la sistemul centralizat sunt obligati sa dea bani si statului.

Mai exact, intre 30 si 50% din pretul incalzirii spatiilor comune.

Culmea, autoritatile sustin ca au prevazut in lege si montarea unor repartitoare speciale, care sa egalizeze cheltuielile intr-un bloc de locuinte. Dar nimeni nu respecta aceasta masura.

Cei care au investit intr-o centrala termica pentru apartament sunt furiosi ca trebuie sa dea alti bani.

Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati a emis ordinul care ii pune si pe cei debransati sa plateasca pentru incalzirea spatiilor comune ale blocului: casa scarii, subsolul, uscatoriile si tevile de distributie care trec prin toate apartamentele.

Cu alte cuvinte, autoritatile vor sa spuna ca si cei debransati primesc caldura prin pereti de la vecini sau de la tevile care trec prin apartamente. Dar si situatia inversa este adevarata, spun cei care au centrale de apartament.

Directorul Autoritatii de Reglementare precizeaza ca sumele care vor fi platite vor fi mai mici decat in anii trecuti. Cu o conditie esentiala, care insa nu exista... "functie de inregistrarile unui repartitor martor ce nu exista in niciun bloc azi".

Dar, spre linistea celor debransati de la sistemul central de incalzire, actualul sistem de calcul se va folosi doar iarna aceasta. Cel putin asa promit autoritatile.

Numai in Romania e posibil:pierderile RADET sunt incluse in pretul caldurii
Primaria Bucuresti vrea sa oblige reconectarea locuintelor la RADET
Pentru ca RADET nu mai are bani, Primaria Capitalei ii plateste datoriile
VIDEO PROTVPLUS.RO