Ce contine carnea de porc vietnamez, recomandata de nutritionistii romani pentru acest Craciun
O vorba veche spune ca porcul nu se ingrasa in ajun. Asa ca aceia care vor o masa imbelsugata de Craciun, il antameaza de pe acum pe Ghita.
Are timp doua luni sa ajunga voinic sa dea slanina buna si carne pentru friptura. Pretul se stabileste din vreme si poate fi achitat in rate.
Cine alege rasa vietnameza se va alege cu un animal mai mic si cu o carne mai slaba.
Chiar daca vremea ne duce cu gandul mai degraba la primavara, ne despart mai putin de doua luni pana la Craciun. Cine are porci, ii pregateste deja de vanzare.
In Buftea, un fermier ofera rasa vietnameza, recomandata de nutritionisti. Pretul: 18 lei pe kilogram.
E adevarat ca Ghita vietnamez creste in doua luni cat altii intr-un singura, dar cu siguranta va face impresie buna pe masa de sarbatori. Acest exemplar are acum 70 de kilograme si a fost deja rezervat, insa pana la Craciun va cantari 80 de kilograme.
Mult mai mult vor trage la cantar cativa porci din Timis, rasa de carne. Domnul Dumitru a pregatit 20 de grasuni, fiecare de peste 100 de kilograme, pentru clientii care stau la bloc.
In batatura lui, godacii cresc liber si sunt hraniti doar cu porumb, nici nu vrea sa auda de concentrate. Asa se face ca procentul este de 10% grasime si 90% carne.
In aproximativ o luna, Gita se va transforma in jambon, lerbar, carnati si alte bunatati numai bune de pus pe masa de Craciun. Gustul este exceptional daca stam sa ne gandim ca aici sunt hraniti doar cu mancare bio.
In judetul Timis, carnea se vinde cu 8-10 lei kilogramul.