Preturile de trei ori mai mici care atrag zeci de straini in Romania pentru tratamente stomatologice


Ultimul update: Marti 05 Noiembrie 2013 07:06
Data publicarii: Sambata 02 Noiembrie 2013 18:54
Categorie: Stiri Sociale

Faima medicilor dentisti, si mai ales preturile mult mai mici in Romania la stomatologie, au provocat un adevarat fenomen. In judetele din nord-vestul tarii zeci de straini vin special ca sa isi faca lucrari de implantologie sau estetica.

In Europa astfel de tratamente costa mii de euro, dar in Romania pretul lor este de opt sau zece ori mai mic. Chiar si atunci cand se folosesc materialele de import, luate de la nemti, israelieni sau austrieci.

In cabinetele de stomatologie din Satu Mare merg pacienti din Viena si Budapesta, care si-au facut lucrari de chirurgie dentara, pentru care ar fi platit sume uriase la ei in tara.

Strainii au aflat de calitatea serviciilor din Romania si preturile practicate in tara noastra de la romanii care muncesc in Occident si care vin in fiecare vara acasa si, in concediu, isi rezolva si problemele dentare.

Cu toate cheltuielile de drum, cazare si tratament, pacientii tot ies in castig. Un domn din Viena vine de un an si jumatate la Satu Mare pentru o lucrare complexa.

"Pretul este de cel putin 3 ori mai mare in Austria decat aici", spune Edward Schnek.

Si mai exista un avantaj: cu profitul realizat, stomatologii reusesc sa participe frecvent la congresele internationale pe teme de specialitate si sa mearga in strainatate la cursuri pentru a cunoaste ultimele tehnici in domeniu.

Cele mai frecvente greseli pe care medicii le constata la ingrijirea dintilor
Nu neglijati tratamentul cariilor greu accesibile. Solutiile oferite de medicul dentist
VIDEO PROTVPLUS.RO