Cazul fratilor obezi i-a impresionat pe medici. Doar banii de drum ii despart de o viata normala

02-04-2012 18:35


Cazul celor trei frati din Hunedoara care, in lipsa unei
alimentatii echilibrate, au fost diagnosticati cu obezitate morbida, starneste reactii puternice.

Medicii Institutului Parhon s-au oferit sa ii trateze, daca parintii lor fac un efort si ii aduc la Bucuresti.

Din pacate, situatia din aceasta familie este dramatica. Mama este casnica, iar tatal somer. Innebunit de griji, barbatul aproape ca implora pentru un loc de munca, pentru ca in caz contrar nu ii poate salva pe copii.

La 48 de ani, Neculai Marginean, tatal celor trei copii, a batut de multe ori pe la usile oficiilor de munca.

Barbatul a lucrat aproape 20 de ani la Combinatul Siderurgic din Hunedoara dar, odata cu valurile masive de restructurari, si-a pierdut slujba. De atunci n-a mai reusit sa-si gaseasca nimic stabil, iar sotia sa este somera.

Toata familia traieste dintr-un ajutor social de 200 de lei pe luna. Asa a inceput drama copiilor. Parintii i-au hranit cu ce au putut, de regula paine alba, cartofi, orez, mamaliga sau biscuiti, toate alimente cu un indice glicemic foarte ridicat.

La doar 7 ani, fata cea mare, Madalina, cantareste 85 de kilograme. Sora ei mai mica, Denisa, 42 de kilograme, insa in starea cea mai grava se afla fratele lor, Andrei.

Are trei ani si peste 40 de kilograme. Toti au fost diagnosticati cu obezitate morbida. Dupa mediatizarea cazului familiei Marginean, autoritatile s-au sesizat si incearca sa il ajute pe tata sa castige mai mult, ca sa isi duca la doctor copiii.

In tot acest timp, starea micutilor se agraveaza de la o zi la alta. Cei de la Protectia Copilului cunosc cazul familiei Marginean. I-au sfatuit de mai multe ori pe parinti sa mearga la un specialist, dar acestia au tot amanat.

Acum s-a ajuns ca baiatul de 3 ani si sora cea mare sa fie incadrati in categoria persoanelor cu handicap. Din fericire, medicii de la ''Institutul Parhon'' din Bucuresti s-au oferit sa ii consulte gratuit si sa le dea o sansa la o viata normala.

VIDEO PROTVPLUS.RO