Mii de catolici au infruntat ploaia si au participat la procesiunea din duminica Floriilor

Ultima actualizare: 04-11-2012 13:16
procesiune de florii

Catolicii din toata lumea sarbatoresc duminica Floriile, ziua care marcheaza intrarea Mantuitorului in cetatea Ierusalimului si recunoasterea sa ca Mesia.

In amintirea acestui moment, la Bucuresti si in alte mari orase din tara, mii de preoti, calugari si credinciosi au mers in procesiune, cu ramuri in maini.

Pentru catolici acesta este momentul de inceput al saptamanii patimilor.

Duminica, pana dupa pranz, Capitala a stat sub o ploaie marunta si rece. Dar se spune ca vremea rea, in zi de pelerinaj, e trimisa tocmai ca sa testeze credinta. Sute de enoriasi catolici au asteptat in ploaie ceremonia de sfintire a ramurilor, ca sa plece apoi impreuna in procesiune.

Pana cand preotii au binecuvantat ramurile, se stransesera in jur de 3.000 de crestini. Pe drum li s-au alaturat alte cateva sute. Iar spre sfarsitul procesiunii se adunase o mare de oameni.

Ploaia a incetat cu putin timp inainte ca procesiunea sa ajunga in punctul sau final, Catedrala Sfantul Iosif, unde credinciosii catolici sunt chemati la liturghie. Duminica viitoare celebreaza Pastele si tot atunci crestinii ortodocsi sarbatoresc Floriile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO