Cati bani cheltuie parintii pentru "invatamantul gratuit in totalitate". Trei milioane de elevi vor merge luni la ore

Ultima actualizare: 12-09-2016 07:05

Peste 3 milioane de elevi vor incepe luni scoala, care goleste ca in fiecare toamna buzunarele parintilor, semn ca la noi invatamantul nu este in totalitate gratuit.

Pentru familiile nevoiase scoala este o pacoste daca ca nu isi permit sa le cumpere caiete celor mici, in timp ce pentru altii este un pretext ca sa fie in pas cu moda. Unii parinti sunt dispusi sa dea sute de lei pe un ghiozdan si rechizite, poate juniorii vor avea chef sa invete.

Parintii care merg zilele acestea la raionul cu rechizite trebuie sa fie pregatiti cu rabdare si multi bani. Cei mici nu tin cont de posibilitati, ci de desene sau culori.

Asadar, copilul primeste un al doilea ghiozdan, care costa 220 de lei.

Adultii care nu merg cu copiii la cumparaturi vin, insa, cu temele facute de acasa.

Preturi sunt pentru toate buzunarele. Diferenta dintre un ghiozdan ieftin si unul scump poate fi si de 400 de lei, la fel cum un simplu stilou poate costa de la 2 la zeci de lei.

Am incercat sa pregatim un copil pentru inceputul scolii cu un buget minim si am gasit, de exemplu, ghiozdan cu 9 lei, stilou cu 2 lei 50 sau acuarele cu un leu si un pic. Toate acestea au costat doar 50 de lei. In schimb, pentru parintii cu buget nelimitat si care tin foarte mult la preferintele copiilor, exista ghiozdanul Elsa, de 200 de lei, acuarele de 35 de lei sau stilou de 70 de lei. Toate acestea costa, in schimb, 430 de lei

Iar cheltuielile nu se opresc aici. Dupa inceputul scolii, parintii vor primi liste, de la invatatori cu ce mai au de cumparat. De luni, 12 septembrie, peste 3 milioane de elevi sunt asteptati la ore.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO