"Castig 50-60€/zi". Mirajul Spaniei inca ii fascineaza pe romani.Pleaca cu zecile la cules de fructe

Dată publicare: 12-09-2011 10:59
Dată actualizare: 17-10-2012 13:04


In timp ce tara toata arata ca o parloaga, iar birturile sunt pline, romanii cu drag de munca pleaca peste mari si tari. Au prins contracte frumoase la cules de fructe in Italia, dar chiar si in Spania pe baza de contract.

Ana Maria este din Bistrita, are 21 de ani si o diploma in sociologie. Cum nu a gasit de lucru aici, o sa culeaga struguri in Spania.

Sunt cateva sute de oameni numai de la ea din oras care vor pleca in Spania.

In ciuda scandalurilor din ultima perioada, spaniolii care au afaceri nu au uitat ca anul trecut mai toate viile lor au fost ingrijite de ai nostri, asa ca i-au chemat iar si le vor face contract. Se lucreaza insa opt ore intr-un soare infernal.

"Anul trecut am fost 21 de zile, am facut 1.400 de euro. Plec fara griji, maine voi fi pe autocar, la revedere Romania", a spus Ana Maria Galben.

In aceste conditii, autocarele sunt ticsite.

"De zece ani mergem in Spania. Muncim, lucram si peste program, primim 50-60 de euro pe zi, asa ca mergem la sigur", a mai spus un alt muncitor.

Sunt si oameni harnici care nu calatoresc atat de departe. Multi fac naveta peste granita cu bicicleta. Ungurii le dau cam 50 de lei pe ziua de lucru.

Numai la punctul de frontiera Petea, din Satu Mare, trec zilnic aproape 50 de oameni care parcurg cam 12 kilometri pana in localitatile din Ungaria, unde si-au gasit de lucru pe la diverse ferme.


VIDEO PROTVPLUS.RO