Casa lui Brâncuşi, aproape dărâmată. Primăria din Hobița a intrat în posesia ei


Ultimul update: Joi 06 Decembrie 2018 19:50
Data publicarii: Joi 06 Decembrie 2018 18:24
Categorie: Stiri Sociale

Casa copilăriei lui Brâncuşi a intrat în posesia primăriei din localitatea Hobița, după ce niciunul dintre urmașii marelui sculptor nu și-a revendicat dreptul la moștenire.

Primarul vrea să o reconstruiască până la vară pentru a atrage turiști în zonă, deşi locuința e aproape dărâmată, iar arhitecții nu dau nicio șansă proiectului.

Casa în care a copilărit Constantin Brâncuşi a fost distrusă într-un incendiu în 1907. Atunci, părinţii sculptorului au salvat câteva grinzi pe care le-au folosit când au ridicat o nouă casă. Însă aceasta a fost lăsată în paragina în ultimele decenii. Iar urmaşii marelui artist nu au vrut să revendice terenul şi ce a mai rămas din locuinţa.

Dumitru Brâncuși, strănepot al sculptorului: "Sunt cam mulţi şi nu s-au înţeles, nu ştiu să vă spun mai multe".

Primăria din Hobita a intrat oficial în posesia casei. Vrea să o refacă şi să atragă în zona turişti.

În 2001 casa a fost parţial demolata pentru că sculptorul Florin Codre a vrut să o ia pe bucăţi şi să o vândă în străinătate. Autorităţile l-au oprit însă la timp, iar de atunci bucăţile demolate zac într-o magazie a şcolii din sat.

Planul e ca locuinţa să fie reconstruita, iar din vara să poată fi vizitată. Dar specialiştii în domeniu spun că acest lucru e aproape imposibil.

Lucrările ar urma să înceapă la primăvară.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO