Cartoful modificat genetic ar contine o gena rezistenta la antibiotice

Ultima actualizare: 09-10-2012 03:45
Cartofi Amflora

Dupa ce Comisia Europeana a autorizat pentru cultivare un cartof genetic, asociatia neguvernamentala InfOMG avertizeaza ca respectiva leguma contine o gena marker cu rezistenta la antibiotice.

 

"Cartoful modificat a primit autorizare pentru cultivare comerciala si reprezinta o mare dezamagire publica. Decizia noii administratii a lui Barosso este fara precedent in Uniunea Europeana, care in ultimii 12 ani nu a autorizat pentru cultivare niciun nou organism modificat genetic", se precizeaza in comunicatul dat publicitatii de Centrul de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic.

Cartoful modificat genetic cu denumirea Amflora a fost creat de o companie de chimicale din Germania, pentru a produce mai mult amidon sub forma de amilopectina, substanta ce poate fi procesata industrial pentru fabricarea textilelor, hartiei si betonului, se mai arata in document.

InfOMG sustine ca principla problema reprezentata de Amflora este gena marker pe care o contine - NPT II - care ii confera rezistenta la o serie de antibiotice, printre care kanamicina, neomicina sau paromicina si nu se poate garanta ca gena de rezistenta la antibiotice nu va intra in lantul alimentar.

Comisia Europeana a aprobat patru noi organisme modificate genetic

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO